Skolen har sin egen treårige lokale læreplan som omfatter havet (blå omsorg), skogen (grønn omsorg), og dette skoleåret har arkitektur og design stått i fokus. Før forestillinga i storsalen fikk gjestene overvære ei imponerende utstilling av produkter som de 38 elevene hadde laget.

Kongsvik City

Ett av målene med undervisninga i arkitektur og design har vært å framstille bygda slik den er, og noen hadde også brukt fantasien og skapt en framtidsvisjon av Kongsvik. Mellomtrinnet hadde laget en rekke modeller av eksisterende bolighus og andre bygninger, og elevene hadde all grunn til å være stolte av resultatet.

– Vi begynte med disse modellene i mars, og den siste uka har vi jobbet hver dag for å få utstillinga ferdig. Ingen har kjedet seg, for alle syntes at det var gøy å jobbe på sløyden. Vi er ikke sikre på hvem som fant ut at vi skulle lage dette, men det var visst noen som hadde fått idéen fra modellhusene i Kasfjord. Resultatet ble i hvert fall bra, og vi er veldig fornøyd med utstillinga av Kongsvik City, sa elevene ved mellomtrinnet.

Flott forestilling

Småskoletrinnet hadde laget sin egen modell, en stor og fantasifull legomodell av Kongsvik. Ellers hadde ungdomsskoleelevene blant annet laget kniver, slirer og smykker, og elevene på mellomtrinnet hadde designet og laget sine egne pennaler.

Etter at foreldre og foresatte hadde fått se utstillinga i kaféen på kulturhuset, trakk de inn i storsalen der sceneforestillinga «Den nye bygda» ble vist. Idéen til denne var hentet fra Thorbjørn Egners skuespill «Den nye byen». Med sanger og dramatisering viste elevene hva som trengs for at bygda skal være et levende og hyggelig sted å bo.

Både utstillinga og sceneforestillinga bar preg av et grundig forarbeid som både elever og lærere kan være stolte av.