Ifølge Haugesunds Avis er Lillegaard en av søkerne til stillingen som sogneprest i Skåre menighet. Da søknadsfristen til stillingen gikk ut sist fredag var hun en av syv søkere, og den eneste kvinnelige søkeren. Med sine 67 år er hun dessuten den eldste søkeren.

Vil reise til noe

Bodil Lillegaard kom til Ibestad fra Flå kommune i Buskerud. Hun forlot kommunen etter bare ett år som sogneprest.

– Jeg slutter på grunn av dårlig arbeidsmiljø. Ikke i Flå, men dårlige samarbeidsforhold med kirkekontoret i Nes, sa hun til avisa Hallingdølen da det ble klart at hun skulle flytte nordover til Ibestad.

– Jeg har blitt fantastisk behandlet av menighetsråd, bispedømmerådet og folk i Ibestad. Det er ikke slik at jeg vil reise fra noe – jeg vil reise til noe, sier hun. – Jeg vil komme nærmere Danmark og mine barn.

– Som danske skjønner man ikke de enorme avstandene i Norge før man bosetter seg her, og det ble mer tungvint å bo så langt fra barna. Jeg bruker for eksempel to dager på å kjøre hjem, og to dager tilbake. Årsaken er at jeg ikke tar fly på grunn av en gammel St. Bernhard-hund, sier hun.

Gelius

Går det som Lillegaard håper, må bispedømmerådet dermed igjen gå ut og søke etter sogneprest til Ibestad. Sist tok det flere måneder og syv utlysninger før det meldte seg fire søkere og Lillegaard ble tilsatt.

Einar Gelius er i dag sogneprest i Lom.