Den 22 år gamle mannen ble sist sett på en buss i Giæverbukta i Tromsø. Politiet ønsker nå å komme i kontakt med personer som har sett vedkommende.

Troms politidistrikt sendte torsdag formiddag ut en etterlysning av en savnet mann i Tromsø.

Mannen, som er fra Afghanistan, heter Ali Najafi og er født i 1994. Han ble sist sett fredag 10. februar i 14-tiden på en buss i Giæverbukta.

Ber om tips

Politiet er interessert i å komme i kontakt med personer som har sett vedkommende etter det aktuelle tidspunktet den 10. februar eller som kan vite hvor mannen befinner seg.

Personer som kan ha informasjon om mannen bes ta kontakt med politiet på telefon 02800.

Leder av kriminalvakten, Jarle Johnsen, opplyser til iTromsø at det er hjelpeapparatet rundt mannen som har kommet med en bekymringsmelding om vedkommende.

- Derfor ønsker vi rett og slett informasjon om det er noen som kan ha sett han siden fredag, sier Johnsen.

Han ønsker ikke å gå inn på hva bekymringsmeldingen omhandler eller hvilket hjelpeapparat det dreier seg om.

- Det er et hjelpeapparat som bistår mannen og de har kommet med en bekymring overfor denne personen, som ikke har vært i kontakt med dette apparatet siden forrige fredag, sier lederen for kriminalvakten.

Bodde på Tromsøya

- Det er opprettet en savnetsak, og vårt formål er bare å få kontakt med vedkommende for å avklare om han har det bra, legger han til.

Den 22 år gamle mannen har vært i Norge en viss periode, opplyser Johnsen.

- Han har vært i Tromsø i noen få år, og hadde bopel på Tromsøya, sier lederen for kriminalvakta.

Det var en bekjent av mannen som sist så 22-åringen på en buss i Giæverbukta.

- Tror politiet at det kan det ha skjedd mannen noe?

- Vi har alle muligheter åpne. Vi ønsker primært å få kontakt med han eller noen som vet hvor han kan befinne seg. Det er en bekymring i og med at han har vært borte siden forrige fredag, sier Johnsen.