Flere av sjåførene frykter møte med større kjøretøy på deler av fylkesveien i Harstadbotn.

– Det er veldig uoversiktlig i dette området fra VVS-butikken i Harstadbotn bort til nedkjøringen til Langnes, sier Gunnar Karlsen, som en av veteranene blant sjåførene i Harstad.

Han og kollegaene mener det er tid for å få gjort noe med vegetasjonen som henger ned langs veibanen på nedsiden av veien.

– Dette er et område i Harstad som er krevende for dem som kjører buss og større kjøretøy. I Kongsveien er det en høy mur mellom de to busstoppene på oversiden. På nedsiden er det mange høye grantrær. Det hindrer sikret i et område der det er meget smalt, sier Ole Reiss, som er en av sjåførene som kjører strekket ofte.

Sjåførene i Boreal Transport Harstad har også ønske om at en får fjernet vegetasjon nær Ervik skole. Også dette er en fylkesvei.

Kritisk

– Det aktuelle strekket i Kongsveien er en utfordring for dem som kjører store kjøretøy. Sikten er nesten helt borte på grunn av at veien svinger og at grantrærne skygger for mye, sier sjåfør Jan Ottar Trudvang.

– Nå bussene våre møter større kjøretøy så må de stoppe helt. Det har opp gjennom årene gått noen sidespeil på dette strekket. Det har hendt at busser har måttet rygge tilbake for å slippe fram større kjøretøy, sier Nils Arne Nilsen, avdelingsleder ved Boreal Transport Harstad.

Kan kuttes

– Vi har tidligere vært i dialog med grunneiere på det aktuelle strekket. De har tatt kontakt med oss for å få fjernet grantrærne. For dem er det mye snakk om at trærne nå har blitt så høye at de skygger for sola. Trærne kan for mange bilister være en falsk trygghet med tanke på at det ikke er autovern på dette strekket, sier Tor Ivar Johnsen, seksjonsleder ved Statens vegvesen avdeling Midtre Hålogaland. Johnsen håper at Statens vegvesen kan få gjort noe med dette kommende sommer. Nå er det flere parter som ønsker at grantrærne i Kongsveien skal kuttes ned.

Når det gjelder veien ved Ervik skole skal dette være en hekk til en privat grunneier som skaper problemer for sikten til yrkessjåførene som kjører med større kjøretøy i området.

TRAFIKK: – Det er noen traseer som våre sjåfører frykter mer enn andre her i Harstad. Kongsveien er en av dem som går igjen, sier Nils Arne Nilsen, avdelingsleder i Boreal Transport Harstad. Foto: Tore Skadal
BUSS: Ole Reiss og sjåførenei Boreal Transport er skaptisk til sikten i Kongsveien i Harstadbotn og i Ervik på grunn av mye vegetasjon. Foto: Tore Skadal