Onsdag kveld klokken 1830 var det mange hundre mennesker som tok turen til torget i Harstad for å vise sin misnøye med overskridelsene i Harstadpakken og den planlagte økningen i bomavgiften.

Appeller ble lest opp av initiativtaker Eivind Stene og Tormod Windsrygg fra Lundenes mens Martine Tenholm Kristoffersen leste dikt skrevet av Barbro Steinbakk.

Se video fra demonstrasjonen her

Dyrt å pendle

Windsrygg la fram hva det koster for han å bo på Grytøy og pendle til Harstad.

- Jeg har pendlet snart daglig i 35 år så jeg er vant til pendlerutgifter - men så dyrt som det er nå, er det helt jævlig.

I sommer kom det bompenger som for han utgjør 7.800 kroner per år. Tar man utgiften på 20.700 kroner per år for ferga, er vi opp mot 30.000 for hans vedkommende.

- Andre familier som er avhengige av to biler, har dobbelt så mye. Har man barn som skal være med i idrett og musikk, må man kjøre to ganger for dag til byen. Det er enda dyrere når man reiser fra Sandsøy og Bjarkøy, sier Windsrygg.

Fra 1. mars blir det også 40 prosent prisstigning på fergebilletten.

- Vi på øyene er utrolig skuffet over politikerne, både i Harstad og på øyene.

Fornøyd med oppmøtet

Mannen som organiserte demonstrasjonen, Eivind Stene, sier at han er fornøyd og glad for oppmøtet.

- Ja. Jeg er fornøyd for at så mange tok turen en sen onsdag ettermiddag i 7 minusgrader for å vise motstand mot det som skjer med Harstadpakken. De synes ikke det er greit at politikerne i Harstad sender regninga videre for dårlig utført arbeid.

Stene sier at folk har fått nok av at Arbeiderpartiet og Venstre presenterer glansbilder av situasjonen.

- Men når man regner på kostnadene, så skylder man å ta hensyn til dem som kommer dårligst ut. Det er småbarnsfamilier og folk som har problemer med å få endene til å møtes, sier han.

PROTEST Folk hadde med seg eller fikk utdelt fakler i vinterkulda onsdag kveld under demonstrasjonen mot økt bompengeavgift. Foto: Øivind Arvola

Torsdag faller dommen

Fremtiden til Harstadpakken avgjøres i kommunestyret torsdag. Her håper Stene at andre partier enn Høyre og Frp stemmer mot å fortsette med full gjennomføring av pakken og setter stopp.

- Protestgruppa på facebook har snart 3.000 mennesker. I demonstrasjonen kom mange hundre på en dag hvor det er kaldt, og de representerer nok familier der mange er enig med dem. Det er tydelig at motstanden er stor, sier Stene.

Arbeiderpartiet, Venstre og de andre partiene som ser ut til å ha blitt enige om å fortsette med pakken, har Stene lite tro på.

- De bryr seg ikke en døyt. De kjører sitt løp og gjør nok akkurat slik de har planlagt. Hvis harstadpakken skulle stoppe nå, fordi de har sølt bort pengene, er det et enormt prestisjetap de neppe kan godta.