Ved Norne-feltet utenfor Nordlandskysten er det gjort olje- og gassfunn funn i det såkalte Cape Vulture.

Foreløpige beregninger av størrelsen på funnet strekker seg fra tre til 13 millioner standard kubikkmeter oljeekvivalenter, melder Oljedirektoratet.

Dette tilsvarer rundt regnet 18 til 81 millioner fat, skriver E24.

Det opplyses i en melding fra Oljedirektoratet at rettighetshaverne vil vurdere videre avgrensning av funnet med hensyn til en mulig utbygging med den flytende produksjonsenheten på Norne.

Rettighetshavere i utvinningstillatelse 128D, hvor funnet er gjort, er Statoil (operatør, 64 prosent andel), Petoro (24,5 prosent andel) og Eni Norge (11,5 prosent andel).

«Brønnen påtraff petroleum i to nivå i Langeformasjonen. I det primære letemålet påtraff brønnen en total oljekolonne på om lag 5 meter med en overliggende gasskolonne på om lag 13 meter, hvorav henholdsvis 3 og 10 meter i sandsteiner med moderate til gode reservoaregenskaper», heter det i meldingen fra direktoratet.

Brønnen er den 27 letebrønnen i utvinningstilatelse 128. Tillatelsen ble tildelt i konsesjonsrunde 10-B i 1986.

- Brønnen ble boret til et vertikalt på dyp på 3248 meter under havflaten, og ble avsluttet i Spekkformasjonen av senjura til tidligkritt alder. Havdypet er 374 meter. Brønnen vil bli permanent plugget og forlatt, skriver Oljedirektoratet.

Norne-feltet ligger under Statoils Drift Nord, med kontor i Harstad.

Drift Nord ble etablert i 2013, og har ansvaret for driften av Norne-, Snøhvit- og Aasta Hansteen-feltene.