Havet tar tilbake alle sunkne båter

28. september 2014 sank motorkutteren Norsjø i Toppsundet. Nå er den blitt gjenstand for et undervannsfotografisk prosjekt.
nyheter

Det er Siv Pedersen og Vidar Skålevik som har dykket på den tidligere fiskebåten, som sank i fortøyningen på grunt vann utenfor bygda Aune.

Dykkerne har dokumentert grundig hvor raskt naturen «tar tilbake» sunkne båter, bare to år etter at den forsvant under havoverflaten.

TIDLIG: Nordsjø kort tid etter at den sank i 2014. Foto: Siv Pedersen 

 

På nettstedet wedive.no har de lagt ut både bilder og en videosnutt av utviklingen. Videoen kan sees i sin helhet på ht.no og på Youtube.

Wedive.no er engelskspråklig, og spesialiserer seg på dykke- og undervannsfotografiske temaer. Fritt oversatt har det omtalte prosjektet fått tittelen: «Historien til en fiskebåt - under overflaten».

FEBRUAR: Skuta i 2016. Foto: Siv Pedersen 

 

Ifølge nettstedet ligger båten nå delvis på siden, og er temmelig overgrodd av tang og tare. En gang håvet den inn fisk. Nå er den tidvis omgitt av stimer med småsei.

SANK: Kutteren Nordsjø sank på grunt vann utenfor bygda Aune 28. september 2014. Dette er båten fotografert i påsken 2010. Foto: Kjell Magne Angelsen