Forsvarsbygg inngikk like før jul en rammeavtale med NCR-gruppen om rådgivning og prosjektering innenfor bygg- og anleggsfag til utbyggingen av Evenes flystasjon for Forsvaret.

Første

Regjeringen har besluttet å etablere én base for kampfly og maritime overvåkingsressurser beskyttet av luftvern og baseforsvar på Evenes. I tillegg er regionen viktig for mottak av allierte styrker, spesielt gjennom Nato-kaia i Bogen.

Nå har arbeidet startet, og første store kontrakt etter vedtaket er inngått mellom NCR-gruppen og Forsvarsbygg, som er ansvarlig for planleggingen og utbyggingen.

Fire tilbud

Forsvarsbygg sendte allerede ut anbudet høsten 2016, og fire aktører sendte inn sine anbud. Kun syv millioner kroner skilte høyeste og laveste pris. Forsvarsbygg valgte en gruppering bestående av Nordic, Cowi og Rambøll.

- Vi ser fram til å starte samarbeidet med NCR-gruppen og ta videre fatt i oppdraget om utviklingen av Evenes flystasjon, sier Thorbjørn Thoresen, direktør i Forsvarsbygg.

Rådgivning

Alternativsstudier

Innledningsvis vil rammeavtalen benyttes til bistand til rådgivningstjenester ved å utarbeide alternativsstudier for de virksomheter som skal relokaliseres/etableres på Evenes.