Ordfører Liv Kristin Johnsen (H) oppsummerer 2016 slik:

– Det har vært et spennende og innholdsrikt år.

Mest spennende har det kanskje vært at Norges brannskole på Fjelldal er sikret.

– For ett år siden, i januar 2016, var situasjonen at brannskolen kunne bli flyttet til Trondheim. Men året har vært bra for oss. Det ble avklart at brannskolen skal ligge i Tjeldsund.

Så kom midlene i budsjettet for 2017 og de kommende årene.

– Det er avsatt midler til utvikling av fagskolen ved Norges brannskole. Og på tampen av året kom stortingsmeldingen om at også fagskolestudenter skal ha rett til studentboliger. Det betyr at vi kan jobbe med tilrettelegging sammen med studentsamskipnadene og få bygd studentboliger, sier hun.

– Det har vært arbeidskrevende, men utrolig givende å jobbe med stortingspolitikerne for å komme fram til løsningen vi nå har.

Økt aktivitet

Brannskolen er ikke den eneste kommunen har lyktes med.

– Vi har jobbet intenst med Forsvaret. Det er Evenes som har vært hovedfokus, men Ramsund orlogsstasjon skal, som den nordligste basen, utvikles. Vi har tro på økt aktivitet i framtiden for orlogsstasjonen.

– Det har vært et veldig godt år, slår Liv Kristin Johnsen fast.

Har tro på regionen

2017 tegner også å bli et godt år.

– Nå bygger vi ny barneskole i Ramsund. Den håper vi står innflyttingsklar i slutten av 2017 eller begynnelsen av 2018. Det er et stort løft.

– Så blir det satsing på utvikling av infrastruktur med fortau i Ramsund, bredbånd på Tjeldøy og tilrettelegging for boligbygging. Vi har ikke vært flinke nok til å jobbe med boligbygging, så det blir hovedfokus i hele kommunen, sier ordføreren.

– Og så får vi se hva som skjer med kommunereformen. Det har vært mye jobb med den saken i året som har gått, og vil nok bli det fram mot 1. januar 2020.

Ordføreren ser lyst på framtida både for kommunen og området rundt.

– Ja, jeg har veldig tro på regionen, slår hun fast.

BRANNSKOLEN: Slik ser man for seg av Norges brannskole kan se ut en gang i framtiden. Ett er i hvert fall sikkert: Norges brannskole forblir på Fjelldal - til stor glede for kommune og innbyggere. Illustrasjon: RambølL mapping Foto: Rambøll mapping