19. januar innvies den nye 1–10 skolen i kommunen. Går alt slik Brustind håper blir det også en satsing innen eldreomsorgen som vil gi blant de beste tilbudene for eldre i hele regionen.

Tilpassing til ny teknologi

– Dette innebærer både omsorgsboliger med heldøgns bemanning og sykehjem. Også innenfor eldreomsorgen må vi evne tilpassingen til ny teknologi og kravene fra de eldre.

– Jeg tror vi vil få et av de beste tilbudene i vår region for eldre hvis politikerne i Ibestad våger å treffe nødvendige og dristige beslutninger dette halvåret, sier Brustind.

Stort løft for lærere og elever

Han ser også fram til åpningen av nyskolen om litt over to uker.

– Ibestad får da en felles offentlig skole i sentrum med alt under ett tak slik som undervisningsrom, bibliotek, kantine, gymsal og svømmehall. I tillegg til flotte uteområder.

– Dette blir et stort løft for elever og lærere. Ressursene kan utnyttes mye bedre slik at vi kan gi enda bedre opplæring til våre barn. Vi satser også på ny teknologi ved at all undervisning gis på elektroniske skjermer. Elevene får også nye datamaskiner. Alt for å dyktiggjøre våre håpefulle for fremtiden, sier han.

Viktig erkjennelse

Brustind er også opptatt av tilrettelegging av nye arbeidsplasser.

– Uten at eksisterende arbeidsplasser sikres og nye skapes vil vi ikke klare å fornye oss. Dette er en av de viktigste erkjennelsene for politikerne i en distriktskommune.

– Næringsområdet på Breivoll bygges ut og vi jobber også aktivt for å fremme den nye havna på Engenes, pluss fiberbånd til hele kommunen, for å nevne noe, sier Brustind.