– Jeg vil være med å heie fram alternative energikilder men:

- Å hente opp oljen utenfor LoVe er bedre enn kulldrift

Barn og unge, olje- og gassvirksomheten i nord og regjeringsskifte til høsten, er bare noe av det ordfører Marianne Bremnes vil ha fokus på i 2017.

optimistisk: Marianne Bremnes ser frem til et nytt år med en rekke begivenheter som vil sette Harstad ytterligere på kartet. - Jeg er som svært mange andre opptatt av klima- og miljøutfordringene vi står overfor, men mener vi fortsatt i lang tid vil være avhengige av olje- og gassindustrien. Da er det viktig at vi skaper forutsigbarhet og rammebetingelser for dem, mener Marianne Bremnes. Foto: Øivind Arvola 

nyheter

Hun er ikke i tvil om at olje- og gass i enda mange år fremover vil utgjøre en viktig energikilde for Harstad, Norge og verden. Store verdier vil gå tapt og velferdsgoder vil bli stilt på prøve dersom vi lar vær. Likevel er hun klar på at nye alternative energikilder vil finne sin plass.

Flere tiår med fossil energi

– Jeg er like opptatt av klima og miljø som alle andre, og vil definitivt være med å heie fram alternative miljøvennlige og fornybare energikilder. Det vil imidlertid ennå gå mange år, kanskje til og med flere tiår, før vi kan ta et endelig farvel med bruken av fossil energi.