Det vil si, du kan ikke lenger bruke det som betalingsmiddel på ferga. Kommunikasjonsrådgiver Silje Skog i Troms fylkestrafikk gir gjerne en kort kommentar.

- Tidligere var det fergeselskapet som trafikkerte strekningen som solgte verdikort. Nå gjør vi det selv. Snart kan du bruke Tromskortet på alle fergestrekninger i hele Troms. Bare et par samband i Nord-Troms gjenstår. I tillegg kan du bruke kortet på buss og hurtigbåt, sier Skog.

Fra og med søndag 1. januar 2017 blir det det nye billettsystemet innført på fergesambandet Refsnes-Flesnes. Dagen før utgår fergekortet fra Torghatten.

Hvordan?

- De som kun har behov for et Tromskort eller to, får dette hos billettør om bord på ferga eller kan oppsøke kundesenteret på Havneterminalen i Harstad. Bedrifter med flere biler, og de som har behov et større antall reisekort, kan bestille på eget bestillingsskjema på nett.

Når du har skaffet deg et Tromskort kan du fylle på reisepenger i vår nettbutikk, eller fylle på om bord i ferga, på en av våre busser (ikke bybusser) eller på kundesenteret i Harstad. På ferga er minste påfylling 1.000 kroner. På kundesenteret og om bord på bussen er minste påfylling 400 kroner. På nettbutikken er det valgfritt minstebeløp, sier kommunikasjonsrådgiveren.

I tillegg til Tromskortet kan du også kjøpe din fergebillett med mobilappen Troms Mobilett, eller betale med kredittkort eller kontanter til billettør.

Retur av restbeløp

De som i dag har fergekort fra Torghatten Nord, kan få refundert restbeløpet ved å fylle ut et skjema og sende kortet med post til Torghatten, alternativt levere kortet til en billettør om bord i ferga. Torghatten påregner en behandlingstid på mellom seks og åtte uker før du har pengene på konto.

- Og hva om jeg skal fra Lødingen til Bognes – kan jeg bruke Tromskortet da?

- Dessverre, ikke foreløpig. Men vi arbeider for tiden med å løse utfordringen med fylkeskryssende reisekort, og håper å ha en løsning med såkalte interoperative reisekort klar tidlig neste år. Om vi lykkes betyr det i så fall at Tromskortet også kan brukes over Vestfjorden, sier kommunikasjonsrådgiver Silje Skog i Troms fylkestrafikk.