Johan Castberg-feltet:

Et viktig skritt nærmere

I Statoils bygg i Medkila jobbes det hardt med få realisert utbygging av Johan Castberg-feltet i Barentshavet. Nå er de et skritt nærmere.

Johan Castberg: Disse var på jobb tirsdag og jobbet med Johan Castberg-prosjektet: Stig Solbakk, Magnus Høglin, Åmund Stensen, Øivind Molland, Odd-Kristian Karoliussen, Knut Gjertsen, Erling Grindhaug, Sindre Lillehaug. Foran fra venstre: Margaret Brown, Synøve Tevik, Kristine Arntzen, Arnt Vidar Eidissen, Marian Morris, Rolf Atle Berg og Simon Knight. Foto: Øivind Arvola 

nyheter

–Det er nylig tatt en avgjørelse om å jobbe videre med Johan Castberg, sier prosjektdirektør Knut Gjertsen. Det høres kanskje ikke ut som en stor nyhet, men skinnet bedrar.

Tro

–Den viktigste avgjørelsen er selvsagt selve investeringsbeslutningen til neste år, men avgjørelsen om å fortsette arbeidet med feltet betyr at vi virkelig tror at det nå lar seg realiseres, sier Gjertsen. To ganger tidligere har selskapet prøvd å komme over dette hinderet, men forsøkene har blitt stoppet av endrede rammevilkår. Denne gangen ser det lovende ut.