Ekteparet Eva og Viggo Hansen hadde tilbragt hyggelige dager på Silsand, og skulle hjem til Harstad med hurtigruta natt til søndag. Klokken 05 skulle MS «Finnmarken» gå fra kai, men taxisjåfører og passasjerer speidet forgjeves etter det flotte skipet.

Bomtur til 650 kroner

– Det sto flere taxier på kaia, blant annet en maxitaxi. Ingen av oss ventende fikk noen form for informasjon.

- Etter hvert fant vi ut at vi bare måtte returnere. Drosjesjåføren var utrolig grei, ventet sammen med oss og kjørte oss tilbake.

- Da vi kom midt på brua så vi hurtigruta ute i sundet, og dermed snudde vi og dro tilbake til kaia. Det som da skjedde var at hurtigruta seilte elegant forbi Finnsnes, forteller Hansen.

Dermed måtte de bare returnere tilbake til Silsand. Bomturen kostet ekteparet 650 kroner. Det var sure penger å betale.

De reagerer kraftig på manglende informasjon fra hurtigruteselskapet.

– Det minste vi kunne forvente var at det sto oppslag på ekspedisjonen eller på kaia om at anløpet var innstilt. Vi var mange som var veldig skuffet over hurtigruta, sier han.

Kaptein Kurt Nærdø på MS «Finnmarken» opplyser at hurtigruta var leid inn til julebordfeiring i Tromsø lørdag kveld.

Kapteinen opplyser at det var gått ut informasjon om kanselleringen fra rederiet.

Sterkt beklagelig

– Hvis noen møtte opp på kaien uten at båten kom, er vi selvfølgelig veldig leie oss for det. Vi vil jo ha med oss så mange gjester som mulig om bord.

- Så her må vi se på hva som kan ha skjedd, og gjøre alt vi kan for at det ikke skal skje igjen, sier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten.

Julebordseilingene på Hurtigrutens skip er en årlig tradisjon som går omtrent på samme tid og strekninger hvert eneste år. - Siden julebordene dessverre fører til at vi må endre noen av seilingene, er det viktig for oss å planlegge dette så tidlig som mulig, sørge for at det ikke er mulig å bestille plass om bord, informere de som er berørt, og fjerne de kansellerte havnene fra rutetabellen på nettsidene våre, sier Ege.

– Uansett hva som er årsaken, så har ikke informasjonen vært god nok, sier Ege.