Samtidig med VM i Sjakk satt mange også foran TV-en og fulgte med NM i Poker. Da det var knapt 30 spillere igjen ledet Preben Stokkan fra Harstad og skjønte at dette kunne gå veien.

- Jeg hadde vel nesten en fjerdedel av alle chipsene og skjønte at jeg var storfavoritt. Da var det ikke usannsynlig at det kunne gå veien, sier Stokkan som snart kommer hjem til jul.

Men først skal han spille i European Poker Tour i Praha.

- Det har vært travelt etter at jeg vant NM i Poker. I Oslo hadde jeg en leilighet jeg måtte ut av. Etter jul skal jeg flytte inni en leilighet som Felix Stephensen har kjøpt i London.

Da pokerstjernen Stephensen røyk ut av NM hadde han nettopp kompisen fra Harstad som favoritt.

Les også: Preben Stokkan vant NM i poker og over 1 million kroner

- Veldig artig

Stokkan sier at han har ventet lenge på å vinne en TV-sendt turnering.

- TV2 hadde gode sendinger og mange fulgte med. Dette var noe jeg alltid har ventet på, sier han.

Selv om titusentalls seere fulgte med på poker-NM gjorde det ikke Stokkan spesielt nervøs.

PÅ VEI MOT SEIER Preben Stokkan holdt seg i teten stort sett hele tiden fra da det var 27 spillere igjen i turneringen. Foto: Tomas Stacha, Global Poker Tours

- Jeg har veldig mye erfaring og har spilt siden jeg var 15 år. De siste årene har jeg spilt profesjonelt så jeg er vant til settingen. Online har jeg analysert og spilt flere hundre tusen hender, så erfaringen er på plass, sier han.

Reaksjonene på NM-seieren har vært mange.

- Det er bare optimisme, ikke minst fra Harstad. Alle jeg kjenner har tatt kontakt. Til og med folk jeg ikke har snakket med på 10 år. Det er mange som følger med.

Skattefordeler

Hovedgrunnen til å bo i London er store skattefordeler for pokerspillere.

- Man slipper å betale til Norge. Ellers reiser jeg halve året, og da er det ikke så viktig hvor man har base. Det er alltid et nytt pokerstopp, sier han.

I Praha kan det hende at han igjen havner på et TV-bord hvis han klarer seg godt mot over 1.000 deltakere.

Reisingen plager han ikke.

- Det er veldig artig å dra rundt om i verden. Vi er en kul gjeng som reiser og finner på masse. Jeg kan nok gjøre dette noen år til, sier spilleren som etter hvert har blitt godt kjent i pokermiljøet de siste årene.

- Da har jeg deltatt i de største turneringene.