Sprengt med nesten 1 milliard

Det sprenges overalt i Harstad. Nå er også budsjettet i Harstadpakken sprengt med nesten 1 milliard. Ordet skandale ligger langt framme på tunga.

harstadpakken: Harstadpakken blir 900 millioner dyrere enn antatt. Da får vi hele pakken. Foto: Frank R. Roksøy 

nyheter

I går, litt over klokka 11, slapp ordfører Marianne Bremnes bomba som viser at Harstadpakken blir 60 prosent dyrere enn beregnet, hvis alle prosjektene skal med. Harstadpakken, med gang- og sykkelveier, rundkjøringer, tunnel, kollektivsatsing etc var beregnet å koste 1,5 milliarder kroner i 2014. To år senere er prislappen for alle tiltakene passert 2,5 milliarder kroner. Det betyr at Harstadpakken må tilføres nesten en hel milliard kroner for at alle prosjektene skal fullføres. Hvis Harstads innbyggere skal finansiere overskridelsene, betyr det en ekstra utgift på 36.000 kroner totalt på hver av oss. Dyrere bompengeavgift og lengre nedbetalingstid er blant tiltakene som vurderes.


- Gjort er gjort og spist er spist

- Vanskelig å kutte noe i Harstadpakken nå, sier Jan Fjellstad (V).

 

Ført litt bak lyset

Ordfører Marianne Bremnes leder styringsgruppa for Harstadpakken. Hun legger ikke skjul på at hun føler seg litt ført bak lyset.