Aarsund hadde bokstavelig talt blod på tann da han tok gull i lettkontakt i juniorklassen -74kg i norgescupen i Sarpsborg. Han møtte Rudy Hillstrøm fra Oslo-lokaliserte Fighter Kickboxing Klubb, en utøver som både Aarsund og trener Nina Røberg så på som en tøff motstander.

– Jeg ble truffet flere ganger i hodet. Guarden holdt jeg oppe, men motstanderen min fikk treff som gikk via knyttnevene mine og i ansiktet. Derfor begynte jeg å blø kraftig fra nesa, sier Aarsund.

Tungt

Blodet rant, og Aarsund følte under kampen at motstanderen lå best an.

– Jeg kjente mange treff i hodet mitt, og trodde derfor at Hillstrøm ledet med mange poeng mot meg. Under kampen var jeg flink til å holde opp guarden, og mange av motstandernes treff gikk via knyttnevene mine. Derfor hadde han mange treff han ikke fikk poeng på, og det var derfor jevnere enn det jeg følte selv, sier han.

Gir seg ikke

Selv om blodet rant og at Aarsund følte at kampen var tapt, nektet 18-åringen å gi opp.

– Jeg har erfart tidligere at poengene er annerledes enn det jeg ser for meg på grunn av at jeg er defensiv. At jeg nektet å gi meg, og at jeg holdt fokus gjennom hele kampen, gjorde at jeg tok seieren. I tillegg fikk Hillstrøm minuspoeng for hardkontakt. Jeg klarte å holde kontroll på sinnet og frustrasjonen, noe han ikke gjorde, sier 18-åringen.

Aarsund vant med bare ett poeng i den intense finalen.

– Det var gøy å ta seieren. Finalen var en tung kamp, kanskje en av de tøffeste lettkontakt-kampene jeg har gått. Derfor føles det ekstra godt å ta seieren i finalen, sier han.

Gull for Røberg

Aarsund fikk også gull i musical forms, i tillegg til en sølvmedalje i pointfighting. 18-åringen får skryt fra trener Nina Røberg.

– Marcus er bevegelig og myk, og er flink til å finte inn spark i hodet. Han beskytter seg godt, og det er derfor vanskelig å ta poeng mot han. I tillegg er kampviljen hans upåklagelig, sier hun.

Røberg imponerte selv med en gullmedalje i pointfight.

– Det var en morsom finale, for jeg fikk brukt mange teknikker som jeg øvd på for å få til på trening. Jeg har ikke turt å bruke mange av de nye teknikkene i kamp, men i dag var jeg selvsikker og brukte forskjellige innøvde trekk. Jeg brukte mer avanserte teknikker, og da var det gøy å lykkes. Jeg gikk av matten med et smil rundt munnen, sier Røberg, som utklasset motstanderen i finalen.

Da hun ledet med ti poeng ble kampen stoppet.

Presterer

Tjeldsund Kickboxing Klubb har imponert nasjonal tidligere, og også i helgen hentet utøverne mange medaljer. Sander Røberg (15) fikk sølv i lettkontakt og i pointfighting i klassen ung herre -57 kg. Elisabeth Aasen Ellingsen (38) tok sølv i pointfighting, og bronse i lettkontakt. Silje Bysheim (29) tok sølv i pointfighting. Sofie Johanna Nilsen (14) tapte bronsefinalen i jevn kamp hvor bare ett poeng skilte motstanderne.

Marlene Farstad Grøttem (16) representerte Tjeldsund Kickboxing Klubb tidligere, men har etter at hun flyttet til Oslo byttet til klubben Fighter. Hun tok gull i klassen damer -75kg.

– Jeg er strålende fornøyd med klubbens innsats, samhold og medaljefangst, sier trener Nina Røberg.