Det går fram av et brev som ordfører Liv Kristin Johnsen refererte til, da hun avviste å ta kommunesammenslåingen opp som egen sak i onsdagens kommunestyremøte.

Det var Reidar Karlsen (Ap) som i begynnelsen av møtet ba om å sette kommunesammenslåingen opp som en sak i møtet.

Dette avviste Johnsen. Hun sa at saken ikke var utredet og klar for behandling i kommunestyret. Denne ville for øvrig bli satt opp å sakskartet i neste møte.

ETS fikk null stemmer

Når fylkesmannen står fast på sin anbefaling, vises det til behandlingen saken fikk i Evenes kommunestyre.

Her var ikke ETS-alternativet vurdert av kommunestyret, framgår det av brevet. Fylkesmannen viser til at ETS-alternativet fikk null stemmer i det endelige vedtaket i Evenes kommunestyre. Fylkesmannen viser også til at en stor andel av evenesværingene i dag pendler til Narvik. Pendlingen ventes å øke når Hålogalandsbrua står ferdig og veien til Narvik kostes ned, framgår det av brevet.

Snakke med Harstad

Fylkesmannen mener også at en eventuell sammenslåing av Tjeldsund og Skånland heller ikke er noen god løsning. I likhet med ETS-alternativet vil en slik kommune i framtiden møte de samme problemene som om de to kommunene fortsatte alene slik som i dag.

- Det er dermed heller ikke forhold som i dag tilsier at vi vil snu i vår tilrådning for Tjeldsund, heter det fra Fylkesmannen.

Ordfører Liv Kristin Johnsen gjorde det også klart at eventuelle nye samtaler med Harstad også ville utløse nye krav fra Tjeldsund.