Her er det nye ungdommens fylkesråd

De skal representere sine jevnaldrende i Troms fylkeskommune.

NYTT UNGDOMSRÅD: Bak fra venstre: Martin Gamst Johnsen, Tobias Bergum Olsen, Vebjørn Vinjar Karvonen, Runar Monsen, Samuel Andersen, Ådne Nilsen Elvebakk. Foran fra venstre: Victoria Figenschou Mathiassen, Amalie Naimak, Aurora Fykse, Annie Stokkan, Hedda Nøstvik og Marika Andrea Jenssen (Benedicte Bjørnås var ikke til stede da bildet ble tatt). 

nyheter

I helgen samlet representanter fra alle ungdomsrådene rundt om i fylket seg til det årlige ungdommens fylkesting. Der ble nytt fylkesråd og sakene de skal jobbe med det kommende året vedtatt.


Kristian (18) fra Harstad inntar ledelsen i Rederiforbundet

Torsdag tar norske toppledere med seg unge ledertalenter på jobb. Kristian Olsen får et unikt innblikk i Sturla Henriksen sin jobb i Norges Rederiforbund.

 

Tobias Bergum Olsen, fra Balsfjord, er nyvalgt leder for rådet.

- Bøyer meg i støvet

- Jeg bøyer meg i støvet og tar av meg hatten for ungdommene i Troms. Tusen takk for tilliten dere har vist meg. Takk for at jeg får æren med å lede et ungdommens fylkesråd laget av stål, sier han og fortsetter:

– Ungdommens fylkesråd er en sammensetning av ungdom som viser engasjement, bevissthet og sjenerøsitet. Jeg setter all min tillit til dem. Sammen skal vi føre Troms fylkeskommune et skritt nærmere fremtiden.

Personlig vekst

Fylkesråd for utdanning, Roar Sollied (V), mener det er svært viktig å ha et slikt råd, og roser de engasjerte ungdommene.

- Ungdomsrådene, ungdommens fylkesting og -råd er gode læringsarenaer, der man lærer om saksgang og demokrati i praksis, samtidig som nærheten til politikerne gir påvirkningsmuligheter. Også er det en fryd å oppleve den personlige veksten hos de unge.


- Flere burde vært mer åpen

Sophie Elise har skrevet en bok om oppveksten i Harstad og livet som blogger – men mest av alt om følelser.

 

Det ble vedtatt et prinsipprogram bestående av saker som har vært kampsaker for UFR flere år på rad, som skal følges i minimum et år frem i tid. Det ble i tillegg vedtatt diverse andre kampsaker innenfor områdene ungdoms- og elevråd, utdanning og næring, nasjonalt og internasjonalt, samferdsel, miljø og klima og helse, kultur og idrett.

Det nye rådet består av:

Leder: Tobias Bergum Olsen (Balsfjord)
Nestleder: Victoria Figenschou Mathiassen (Skjervøy)
Medlem (2 år): Benedicte Bjørnås (Målselv)
Medlem (2 år): Samuel Andersen (Tromsø)
Medlem (2 år): Hedda Nøstvik (Tromsø)
Medlem (2 år): Aurora Fykse (Balsfjord)
Medlem (1 år): Amalie Venla Mantila Naimak (Storfjord)
Medlem (1 år): Ådne Nilsen Elvebakk (Harstad)
Medlem (1 år): Vebjørn Vinjar Karvonen (Tromsø)
Vara: Martin Gamst Johnsen (Tromsø)
Vara: Marika Andrea Jenssen (Harstad)
2. vara: Runar Monsen (Kåfjord)
2. vara: Annie Stokkan (Harstad)