Før har det ikke vært en selvfølge at personellet du møter sitter på oppdaterte opplysninger om helsa di. Med en kjernejournal, som er innført av e-helse, får helsepersonell bred tilgang til opplysningene om deg, enten de sitter på et legekontor eller på et sykehus hvorsom helst i Norge.

- Kjernejournal erstatter ikke journaler du har hos fastlege eller på sykehus, men utgjør et viktig supplement, særlig i akuttsituasjoner hvor det haster å finne informasjon om helsetilstanden din. Kjernejournal vil bidra til tryggere behandling og kan redde liv, sier Bent Asgeir Larsen til Harstad Tidende.

Viktig informasjon

Han er fastlege i Halden, og har gjennom de siste årene vært med på å utvikle kjernejournalen i Norge. Kjernejournalen skal inneholde essensiell informasjon - blant annet alvorlige allergier og sykdommer hos pasienten, samt hvilke medisiner personen bruker.

Store deler av Troms

For ett år siden fikk alle innbyggerne som sogner til et UNN-sykehus sin kjernejournal. Universitetssykehuset Nord Norge var det første sykehuset i landsdelen som tok dette i bruk.

Fakta:

  • ​Kjernejournal er en ny elektronisk tjeneste som inneholder viktige opplysninger om helsen din, som både du som innbygger og helsepersonell har tilgang til. Blir du akutt syk, har helsepersonell rask og sikker tilgang til opplysningene i din kjernejournal.

  • ​Kjernejournal samler informasjon fra flere kilder og gjør disse opplysningene tilgjengelig både for deg og for helsepersonell.

  • Helsepersonell kan raskt få informasjon som er viktig om du blir akutt syk.

  • Legen din kan registrere alvorlige allergier eller annen kritisk informasjon.

  • Du kan legge inn egne opplysninger i din kjernejournal.

  • Både du og helsepersonell ser de samme opplysningene.

  • Du og legen får god oversikt over dine legemidler.