Stene mener det er svært beklagelig og urovekkende at rådmannen, som har sittet og sett på hvordan Steinar Nilsen har jobbet, trolig ikke har forstått hva som foregikk. Stene mener det som har kommet fram de siste dagene viser at utvalget har drevet med langt mer enn bare å finne et mulighetsrom for Gammelbrygga.

- Avsløringene forteller at utvalget har gått langt utover sitt mandat. Informasjonen som nå er offentlig kjent undergraver ytterligere gruppens tillit. Konklusjonen min er at jeg ikke lenger kan se verdien av gruppas arbeid, og tilliten er lik null, sier han.

- Flere skjelett

Stene er redd dette bidrar til et enormt spekulasjonsrom som igjen vil skade omdømmet ytterligere både for kommunen og politikerne.

- Jeg er oppriktig bekymret for hvordan dette skal ende og frykter det kan falle flere skjelett ut av skapet, sier han.

I torsdagens Harstad Tidende kom det fram at utvalgsleder Steinar Nilsen sendte en epost til Kari Anne Opsal og Synnøve Søndergaard og oppfordret dem til å sikre et politisk flertall for vern av Gammelbrygga, slik at eierne av tomta, Eiendomsgruppen Nord-Norge, skulle godta tilbudet om en ny tomt i Samasjøen. Et såkalt makebytte.

-  På siste kommunestyremøte spurte jeg rådmannen om målet med å innføre fire nye år med rivningsforbud, var et forsøk på uthalingstaktikk, for å tvinge utbyggerne i kne. Svaret fra rådmannen var nei. Det som nå kommer fram er det stikk motsatte. Det gjør meg forferdet, sier Stene.

Politisk brekkstang

- Jeg regner med at politikerne ser at dette ikke kan fortsette. De må ta stilling til om de har tillit til arbeidet som dette utvalget har gjort. Vi kan ikke bruke mere ressurser på en sak som ikke lar seg løse. Utvalgets arbeid ser mer og mer ut som en politisk brekkstang, sier han.

Ifølge Stene ønsker Fremskrittspartiet at Harstad skal være en næringsvennlig by og en plass det skal være forutsigbare rammebetingelser.

- Dette gjelder både på politisk og administrativt nivå. Vi kan ikke opptre på en slik måte at aktører ikke vil investere i byen. Det er verdt å minne om at dagens eiere kjøpte brygga uten at andre interessenter meldte seg. De gjorde sine undersøkelser og fant ut at reguleringsplanen var i samsvar med deres planer. Kommunen solgte til og med tilleggsareal for at de skulle få plass til boligprosjektet, sier han.

Faksimile 27.10.16