Kunst

- Tre millioner kroner til utsmykking av nye Harstad skole er mange penger. I stede for å kjøpe inn alt eksternt, bør muligens kommunen vurdere å slippe elevene til? spør Annie Mary Johnsen fra Borkenes.

- Det er tross alt ungdommene som skal bruke skolen. Blant dem finner vi garanter mange kreative hoder som kan bidra i prosessen. For tre millioner kroner er det nesten ingen grenser for hva de kan få til, mener hun.

Kunst 2

En mannlig bidragsyter til Byrunden har følgende å si om kunstutsmykkingen det er snakk om.

- Av prinsipp rynker man gjerne på nesen når det er snakk om å bruke millionbeløp på diverse kunstverk - av mer eller mindre kvalitet.

- Tidligere forsøk på utsmykking av en del offentlige bygg har langt i fra vært spesielt vellykket.

- Samfunnet har dessuten mer enn nok av såkalte kunstnere som insisterer på å leve av hobbyen sin, på skattebetalernes bekostning.

- Noen synes kanskje dette er harde ord? Men kan de ikke leve av det de driver med, er det per definisjon en hobby. Da bør de i hvert fall ikke titulere seg som profesjonelle.

- Når det er sagt vil jeg forsvare rådmann Hugo Thode Hansen og kommunen i denne saken.

- Tre millioner kroner er ikke mye penger. Det var mye penger - for 30 år siden. Selv en maskinfører med mye overtid tjener jo en halv million i dag.

- De som ikke tror meg kan jo ta en telefon til kommunen og høre hva det koster å gi omsorg til et par pasienter med døgnkontinuerlig pleie. Millionene raser ut.

- At man da tar seg tid og anledning til å bruke noen få kroner på å smykke ut en ny, moderne skole - som skal ta i mot tusenvis av elever i mange tiår framover, synes jeg vi skal unne oss.

- Bruk gjerne lokale kunstnere. Og la nå for Guds skyld kunsten gjenspeile landsdelen og folkesjela her i nord.

- Afrikanske krigsmasker, surrealistisk klatteri eller annet uforståelig malplassert bambus klarer dere sikkert å styre unna.

- Lykke til med prosjektet. Vi gleder oss til å se sluttresultatet publisert i Harstad Tidende når den tiden kommer, avrunder mannen.

Samakrysset

- Klokka 16.00 på hverdager kjører jeg hovedveien RV83 ut av byen mot Sama.

- Her er det alltid kø på den tida, og man tenker at det er naturlig siden det er anleggsarbeid i Samakrysset.

- Denne snillismen bidrar imidlertid til at fullastede trailere, rutebusser og 200 biler stamper i motbakke på hovedveien i lang, lang tid, mens biler fra Åsveien slippes fram uten ventetid.

- Tror ikke jeg har sett mer enn fire biler i kø fra Åsveien før vi 200+ igjen må stanse opp for at kjøretøy fra Åsveien slippes fram. Hvorfor?

- La hovedveien våre hovedfartsåre, og la bilister fra sideveier belage seg på litt venting, skriver «frustrert bilist» til Byrunden.