- Kan vi fortsatt bruke vår gamle gule parkulator?

Spørsmålet kommer fra en innehaverne av de gule parkulatorene.

Det er fortsatt flere bileiere som bruker disse til parkering i sentrum av byen.

- Jeg har hørt rykter om at de gule parkulatorene som vi i dag bruker til parkering i Harstad er historie fra 2017, sier Kjetil Kristensen.

De gamle gule

- Jeg fikk en slik for to år tilbake og i mai fikk jeg fylt på kortet som følger med på 1.000 kroner, sier han.

- Hva skjer med denne parkulatoren etter 2016?

- Kan jeg fortsatt bruke den i 2017 til jeg har brukt opp verdien på kortet, undrer han.

- De som fortsatt har disse parkulatorene kan bruke dem til de har brukt opp verdien på kortet, sier Roald Sareussen, avdelingsleder ved parkeringsetaten i Harstad kommune.

Han kan fortelle at det er ikke mange slike igjen i Harstad. Grunnen til at denå har gått over til en annen type er at en har sluttet å produsere kortene som brukes i de gule parkulatorene.

Ny type

I dag har mange gått over til den oransje typen, Smart Park+.

Det er mye mindre og mer praktisk en den gule i størrelse. Før den tid hadde en blå type parkulatorer.

– De som bruker den får fylt opp ved parkeringskontoret til Harstad kommune, sier Roald Sareussen, avdelingsleder ved parkeringsetaten i Harstad kommune.

Han forteller at en jobber med å finne en ny nettløsning der en kan fylle opp dagens parkulatorer på nett.

I tillegg har muligheter til å bruke parkeringsapper. Samt å bruke kort ved parkering ved de kommunale parkeringsplassene i sentrum.

– Vi merker en utstrakt bruk av elektroniske løsninger blant dem som bruker parkeringsplassene i sentrum. Det kan vi tydelig se på myntinngangen vi har en ved parkeringskontoret. Den er merkbart redusert, forteller Roald Sareussen, avdelingsleder ved parkeringskontoret i Harstad kommune.

PARKOMETER: Det siste året er det denne typen, Smart Park+, som brukes til oppfylling ved parkeringskontoret til Harstad kommune. - De som har den forrige generasjonen med gule parkulatorer, kan bruke dem inntil de har brukt opp kortet, sier Roald Sareussen, avdelingsleder ved parkeringsetaten i Harstad kommune. Foto: Tore Skadal Foto: Tore Skadal
UT: - Den gule parkulatoren kan leveres inn til kommunen, når en har brukt opp det en har på kortet, sier Roald Sareussen. Foto: Olav Røli