Damene jobber hos Evenes Sentrakjøkken og deltok på Servicenord Engros sin minimesse tirsdag. De så etter nyheter, men forteller samtidig at de setter sin ære i å lage god julemat til rundt 70 eldre i Evenes og Tjeldsund kommuner.

– Det er alltid spennende å se på hva som finnes av nyheter. Det vi har testet på denne messen har smakt godt. Ribba var veldig god, men den er ferdigvare. Hos oss setter vi vår ære i å lage alt fra bunnen, sier de.

Harstadvin

Liavik er kokk og er opptatt av å ta vare på kokketradisjonene, men hun ser også fordeler med å få ferdig ribbe og pinnekjøtt.

– Ferdigproduktene er nå blitt så gode at vi kommer til å vurdere om vi skal servere dem. Men før vi bestemmer oss må vi være sikre at kvaliteten er som vi ønsker. De eldre skal kun få mat av beste kvalitet, sier hun.

16 leverandører fra regionen stilte opp for å vise fram hva de kan tilby i år. Det var smaksprøver på ribbe, pølser, kjøttkaker, småkaker, snacks, øl, vin og mineralvann,

Blant leverandørene var også familiebedriften Primoris fra Narvik. Arne Sneen sier de er en liten vinimportør og har spesialisert seg å komponere lokale viner.

– Kanskje kan vi lage en harstadvin, slik som Narvik har. Det er en omfattende prosess som involverer mange før vi kommer fram til den riktige vinen, sier han.

Treffe gamle kjente

I jakten på den perfekte flasken er det viktig å finne ut hva byen er kjent for.

– Vi må mikse ingredienser som passer til maten som spises og omgivelsene, sier han.

Fra Bjerkvik kom Rudi Olsen fra Det lille kjøkken. Han er andre generasjoni gatekjøkkenet som har vært i familiens eie i 33 år.

– Det er viktig å være til stede på denne type messer. Man ser hva som rører seg i mat- og drikkeveien og man blir kjent med folk og treffer gamle kjente.

VIN: Arne Steen fra familiebedriften Primoris kunne fortelle at de komponerer viner spesialdesignet for utesteder, restauranter og steder. Foto: Odd Leif Andreasssen
PREMIÆRE: Richard Isaksen og Anita Enoksen hos Mack hadde med årets juleøl. – Dette er norges premiære. Salget starter ikke før i neste måned, smilte de. Foto: Odd Leif Andreassen
VERTEN: Rune Torbergsen hos Servicenord Engros var meget godt fornøyd med et besøk på nærmere 80 personer. Foto: Odd Leif Andreassen