De siste årene har det gått utallige ras av betydelig størrelse på fylkesvei 2 over Aunfjellet. Folk har i årevis vært redde for å kjøre på veien som er den eneste inn til bygda Aun.

I juli gikk det et større ras over veien. En hel bygd ble isolert, og folk måtte fraktes i båt for å komme seg til arbeid. Nylig gikk det nok et steinras over Aunveien. Nå vil fylkesråd for samferdsel, Ivar B. Prestbakmo, foreslå å bevilge 15 millioner kroner i sikkerhetstiltak på strekningen i budsjettet 2017.

– Større utfordringer

Det bekrefter Prestbakmo selv overfor Harstad Tidende onsdag.

– Det er Fylkestinget i desember som eventuelt vedtar dette.

Prestbakmo understreker det som er gjort etter forrige store ras i juli.

Foreslått tiltak i 2017

Etter geologens befaring i sommer ble det laget en rapport i etterkant på sikringstiltak som burde iverksettes, ifølge Geir Jørgensen, avdelingsdirektør i Statens vegvesen.

Sikringstiltak

Han bekrefter at det er lagt opp til sikringstiltak på Aunveien på 15 millioner kroner. Det betyr sikringstiltak i form av ulike typer nett, utbedring av grøfter, rensking av fjell og graving av voller for å fange et nedfall eller lede et nedfall inn i et spesielt område.

– Dette er et stort og komplisert område. 15 millioner er et bra beløp å bruke på Aunveien. Vi skal få gjort mye for denne summen, sier Jørgensen, og fortsetter:

– Vi er i starten av en budsjettprosess, så det er ikke gitt hva budsjettet skal bli i Troms fylket. Så er det slik at det kan gjøres tiltak for mye mindre eller mye mer penger. Å bruke 15 millioner betyr derimot ikke at det aldri i fremtiden vil rulle en stein ned på Aunveien.

FORESLÅR: Ivar B. Prestbakmo, fylkesråd for samferdsel, vil foreslå investeringstiltak på cirka 15 millioner på Aunveien. Arkivfoto. Foto: Morten Dokka
AVDELINGSDIREKTØR: Geir Jørgensen, Statens vegvesen. Foto: Privat