Politiet rådet Sophie Elise å fjerne blogginnlegg for hennes egen sikkerhet skyld

Nå vil Sophie Elise Isachsen anmelde medlemmer av «Mannegruppa Ottar».

Sophie Elise Isachsen.   Foto: sophieelise.blogg.no

nyheter

En Facebook-gruppe som kaller seg for «Mannegruppa Ottar» har den siste tiden fått mye oppmerksomhet i media etter at gruppens medlemmer har hetset flere jenter. Den kjente bloggeren og Harstad-jenta Sophie Elise Isachsen, som forøvrig er akutell med sin første bok i høst, har nå fjernet et innlegg som handlet om den lukkede gruppa på Facebook etter råd fra politiet.

- Jeg skriver alltid et innlegg, publiserer det og så ser jeg meg sjeldent tilbake. Derfor ble jeg ganske overrassket da jeg i går fikk råd fra politiet om å ta sist innlegg ned (om mannegruppa ottar) for min egen sikkerhet. Jeg er jo ikke medlem av gruppa og får ikke sett hva de skriver, men det var tydeligvis så ille at det ikke var trygt for meg å ha innlegget oppe, skriver Isachsen på sin egen blogg.


Forrige gang viste hun brystene

Sophie Elise Isachsen spøker med å vise fram en helt annen kroppsdel hvis hun vinner på nytt.

- Hvilken forskjell det gjør at innlegget nå er nede forstår jeg ikke, og jeg blir litt sint for at det måtte bli tatt ned, men samtidig forstår jeg det og jeg vil jo ikke at noe farlig skal skje. Det er bra jeg er på Malta tenker jeg, men man skal jo hjem engang også.

Bloggerens manager Marte Schei forteller at managementet nå samler materiale og informasjon til anmeldelse etter at flere medlemmer av «Mannegruppa Ottar» har kommet med trusler om vold og voldsutøvelse.


Sophie Elise navngir menn som sprer sexbilde av henne

- Disse er overgripere, sier Isachsen om mennene som står bak delingene.

- Vi har løpende gjennomgang om det som skrives om Sophie Elise. Dessverre er det en del av hverdagen. Men her har ytringer blitt til oppfordringer til fysisk handling og det ser vi på som særdeles alvorlig, sier Schei til VG.

Forrige uke skrev Sophie Elise Isachsen et blogginnlegg hvor hun navngir en rekke menn som har spredt et nakenbilde av henne. Delingen av bilde foregikk i «Mannegruppa Ottar».