Verken tjeldsundordfører Liv Kristin Johnsen og hennes kollega i Evenes Svein-Erik Kristiansen utelukker dette etter fylkesmannen i Nordlands anbefaling. Som kjent anbefaler Fylkesmannen i Nordland at Evenes slås sammen med Narvik og at Tjeldsund gjenopptar samtalene om å slå seg sammen med Harstad.

Fornøyd ordfører

- Jeg vil ta dette opp med det politiske miljøet i Evenes, sier ordfører Svein Erik Kristiansen.

Han er ikke overrasket over fylkesmannens konklusjon om å slå Evenes sammen med Narvik.

Han er selvsagt også fornøyd med skryt fra Fylkesmannen, der Evenes ble utpekt som best i klassen når det gjelder gjennomføringen av kommune-prosessen.

- Det er noe jeg tar med meg. Klart jeg gjør det, sier en fornøyd evenesordfører.

Muligheter

Også ordfører Liv Kristin Johnsen vil ta opp den videreprosessen med det politiske miljøet i Tjeldsund. Fylkesmannen anbefaler Tjeldsund om å gjennomføre samtaler med Harstad om sammenslåing.

- Vi har to muligheter for den videre behandlingen i Tjeldsund. Enten velger vi å gjennomføre videre samtaler med Harstad, eller så lar vi saken ligge og overlater avgjørelsen til Stortinget, sier Johnsen.

- Harstad er imidlertid ikke det eneste alternativet. Vi kan også gjennomføre samtaler med Skånland. Evenes skal vi bare glemme. De er uaktuell og har meldt seg selv ut, sier Hanssen.

HARSTAD: Tjeldsundordfører Liv Kristin Johnsen mener ett av alternativene er å snakke med Harstad.