Gjør du dette riktig?

Klar oppfordring fra Grottebadet.

Illustrasjonsfoto.   Foto: Grottebadet

nyheter

I likhet med 20 andre badeland i Norge kjører Grottebadet i gang Dusj alltid naken-kampanjen. Målet er å få badegjestene til å forstå viktigheten av gode dusjrutiner i forbindelse med bading i basseng.

- Ikke alle er like flink

Den første delen er enkel - den har alle hørt før: dusj og vask deg grundig. Men oppskriften er som følger: vask, skyll, bad, skyll - uten badetøy, både før og etter bassengbesøket. Det er noe mange kan glemme, forteller Tuulia Laitinen, teamleder i Grottebadet.


Folk strømmer til Grottebadet i møkkaværet

Når regnet høljer ned, jubler Grottebadet. Det betyr nemlig svært gode besøkstall. Ifølge meteorologen skal det bli langt bedre vær de neste dagene.

- Det er en evig kamp å opplyse alle badegjestene om hvordan rengjøringen av egen kropp skal foregå før og etter et besøk i bassenget. Flesteparten har veldig gode dusjrutiner, og forstår også viktigheten av å dusje kroppen på en ordentlig måte. Det er imidlertid ikke alle som er like flinke til det, sier Laitinen.

Personlig velvære

Hun forteller at vannkvaliteten i badelandene i Norge er strengt overvåket. Hensikten med kampanjen er å oppnå større fokus på personlig velvære, ifølge teamlederen.


Norges beste i vannsklie vant suverent

Tre ganger norgesmester Idar Hagen Pryerdalen lot seg ikke stoppe under vannsklie-NM i Grottebadet lørdag.

- Hvis vi hadde vært ren alle sammen, så hadde det ikke vært nødvendig med kjemikalier i vannet. Vi bærer alltid bakterier på kroppen. Grunnen til at det ofte kan lukte klor etter bading er fordi klor angriper smuss, bakterier, såpe, hud- og hår-produkter. Jo renere vi er, desto mindre aktivt klor er det i vannet. Og det betyr igjen at man får mindre klorangrep. Det er derfor viktig å vaske seg uten badetøy både før og etter besøk i badeland.