- 60 fornærmede i omfattende overgrepssak

Politiet har siden mars i år etterforsket en omfattende overgrepssak, og saken øker stadig i omfang.

Elin Norgård Strand, politiadvokat  Foto: Tom Benjaminsen, iTromsø

nyheter

Det opplyser politiet i en pressemelding.

Som iTromsø tidligere har omtalt, har politiet siden mars 2016 etterforsket en omfattende overgrepssak i Tromsø.

Mannen som er siktet er fra Tromsø og sitter fortsatt i varetekt.

Lite informasjon

Siden saken ble kjent, så har politiet vært sparsommelig med informasjon. I pressemeldingen begrunner politiadvokat Elin Nordgård Strand dette med hensyn til de fornærmede i saken og faren for at de ikke vil gi en fri forklaring dersom saken var omtalt i media.

Falske profiler på nett

I pressemeldingen utdyper politiet at saken omfatter seksuelle overgrep begått over internett mot en rekke gutter. Mannen skal ha gitt seg ut for å være ei 15 år gammel jente via falsk profil på både Facebook og Skype. Her er det blitt utvekslet bilder og videoer, ifølge politiet.

– De fleste overgrepene har skjedd i perioden 2014 til 2016. De fornærmede var da i alderen 12 til 15 år, opplyser Strand.

- Sakens omfang øker stadig

De fleste fornærmede er fra Tromsø, men som iTromsø tidligere har omtalt, har politiet også etterforsket forhold hvor de fornærmede befinner seg andre steder i landet.

– Det er hittil avdekket og avhørt om lag 60 fornærmede og politiet jobber fortsatt med analyse av databeslag. Sakens omfang øker stadig idet etterforskningen fortsatt pågår, forklarer Strand.

Seksuell omgang med barn

Den siktede har erkjent straffskyld for store deler av siktelsen.

Mannen er siktet for en rekke overtredelser av straffeloven. Siktelsen omfatter blant annet at mannen skal ha forledet barn i alderen under 14 år til 16 år til å utvise seksuell krenkende adferd. Han skal også ha oppbevart bilder og video av barna. Politiet opplyser at ingenting tyder på at bildene er spredt videre.

Mannen er også siktet for seksuell omgang med barn under 16 år. Dette straffes med fengsel i inntil seks år.

Forsvarer i saken er advokat Sven Crogh og Anja Bjørksvik. Bistandsadvokater i saken er Ingunn Tøllefsen, Helen Jenssen og Vibeke Lindstrøm og Eirik Simonsen.