Ifølge prosjektansvarlig Rita S. Harila er det 20. året på rad at elevene ved skolen springer runder i Folkeparken til inntekt for en god sak.

Elevene bestemmer

– I år skal elevene springe inn penger til Children’s Burn and Wound Care Foundation. Prinsippet er enkelt da elevene gir en krone for hver runde de løper i en egen oppmerket løype.

Hans Petter Schjelderup i samtale med Rita S. Harila under solidaritetsjoggen i Folkeparken. Foto: Andreas Isachsen

– Totalt viser tidligere års arrangementer at det kommer inn mellom 3500–6000 kroner, forteller Harila.

– Det er elevene selv som bestemmer hvilket tiltak de ønsker å støtte. Det eneste kravet er at det har lokal tilhørighet. Vi har før støttet Childrens Burn and Wound Care Foundation derfor er det mange av våre elever som kjenner til hva organisasjonen gjør.

Beveger oss alle

– Hans Petter Schjelderup har ved flere anledninger vært på skolen og fortalt både om sin egen historie og hva de utretter av hjelp til brannskadde barn.

– Hans historie i ord og bilder beveger både barna og oss voksne, og bidrar til at ønsket fra barnas side om å hjelpe gjør det lett å støtte han, sier Harila.

Skal slå rekorden

– Vi har vært med tre ganger og syntes det er viktig å få hjelpe andre barn som ikke har det så godt som oss, sier Anne-Elise og Mira som går i 3A på Seljestad.

Anne-Elise og Mira får stempel hos lærer Stein Vegard Larsen Dahl etter å ha gjennomført første runde. Foto: Andreas Isachsen

– I fjor gikk og sprang vi 11 runder. Målet i år er å slå denne rekorden slik at vi får samlet inn enda mer penger. Og så syntes vi det er artig å delta på dette, sier de to klassevenninnene.

Utgjør en forskjell

Før elevene la i vei takket Hans Petter Schjelderup i en kort appell alle elevene for den innsatsen de la ned for å hjelpe barn i den tredje verden.

– Det dere samler inn her i dag er nok til at et barn som har brent og skadet hånden sin alvorlig kan få denne operert ved brannskadesykehuset hos oss og bli frisk i løpet av fem-seks uker.

– Alternativet for dette barnet ville antakelig vært at han eller hun aldri mer kunnet brukt hånden igjen. Derfor utgjør det dere gjør i dag en forskjell i livet for et barn, sa Schjelderup.