– Dette er en gledelig nyhet for oss og Nordlaks, sier salgssjef i NSK Ship Design, Thomas Myhre.

Selskapene skal jobbe sammen med Fiskeridirektoratet om målekriteriene for å kunne realisere prosjektet.

Verdens største

Dimensjonene på dette fartøyet blir enorme. Havfarmen vil bli 430 meter lang og 54 meter bred. Det skal kunne romme 10.000 tonn, noe som tilsvarer to millioner laks.

Teknologien ble vurdert utviklet for mange år siden, men har ikke blitt nedtegnet før Nordlaks engasjerte NSK Ship Design.

– Når det kommer til oppdrettsnæringen, er vi nødt til å tenke nytt, og med dette vedtaket fra Fiskeridirektoratet, synes jeg vi er et stort steg på vei, sier administrerende direktør i Nordlaks, Inge Berg.

Flere ansatte

Prosjektet gjør at NSK Ship Design nå skal foreta en kraftig oppbemanning.

– Vi skal komme kjapt i gang med rekruttering. Det kommer til å bli en betydelig prosjektorganisasjon som skal jobbe med dette videre. Dette prosjektet alene vil ha en varighet på 2-3 år, forteller Myhre.

I tillegg til Havfarmen arbeider NSK Ship Design med flere store prosjekter innenfor fiske og fangst, oppdrett og krill, og har hatt en solid vekst i antall ansatte.

- Det å kunne få lov å tegne verdens største skip er selvsagt stor prestisje og vil er mange stolte ansatte i både NSK og Nordlaks i dag, sier Myhre.