Tidligere år har det gjennom hele sommersesongen vært arrangert flere jaktfeltstevner i Ofoten og Sør-Troms, men tilbudet har dabbet av. Søndag finnes altså muligheten like nord om fylkesgrensen på Troms-siden, der Gratangen Jeger- og fiskerforening (GJFF) holder sitt tradisjonsrike høststevne.

Programmet

Normalt er det mange jegere som benytter sjansen til å skyte i naturlige omgivelser og GJFF har fått ros for å legge flotte jaktfeltløyper som gir naturlige omgivelser for jakt.

Etter innskuddsfiguren er det som vanlig seks forskjellige hold og figurer som utgjør konkurransen. Først jerv på 120 meters hold og i liggende skytestilling, så måke sittende på 30 meter, rein stående på 100 meter, bjørn sittende på 100 meter, rype stående på 42 meter og rådyr liggende på 120 meter. Rein er skillefigur i konkurransen ved poenglikhet. Det vil si at en blink i figuren rangerer som i vanlig baneskyting med 10-er og nedover.

Møtested og opprop er skiltet parkeringsplass nord for fylkesgrensen, der det også blir muligheter for forfriskninger. Påmelding starter ved ni tiden og tre-fire timer utover. Etter endt konkurranse er det også muligheter for å skyte opp til storviltprøven.