I sommer har flere tusen reisende vært innom flyplassen, og folk glemmer alt av hva som er mulig å legge igjen. Det sier driftssjef Reidar Karlsen.

– Det er ingen begrensninger for hva folk glemmer i sikkerhetskontrollen. Det som vi ser mest av er bøker, solbriller, klær, lommebøker, datamaskiner, mobiltelefoner og ipader, men folk glemmer også andre ting som taxfreevarer. I forrige uke var det en som satt igjen en sykkel, sier Karlsen.

Få etterlyser tingene

Hittegodslageret på flyplassen er nå ganske fullt. Pussig nok er det mange som ikke henvender seg for å få tilbake tingene som er glemt igjen, sier Karlsen.

– Det er sjeldent at folk etterlyser tingene sine, så det blir som regel liggende. Det kan ha sammenheng med at folk ikke vet hvor de skal henvende seg, sier Karlsen, og legger til at man kan kontakte Securitas.

– Hvis man kan gi en korrekt beskrivelse av det som er glemt, så får man det tilbake.

Bokbyttestasjon

Gjenglemte bøker, spesielt pocketbøker, blir levert til bokbyttestasjonen i regi av Evenes bibliotek som er like innenfor sikkerhetskontrollen på flyplassen.

– Her kan man hente seg ei bok, eller bytte bøker hvis man vil det.

Klær som ser ok ut og ikke er for dyrt leveres til Fretex.

– Vi gjør en vurdering av det i forkant. Verdisaker som datamaskiner, mobiltelefoner, minnebrikker, pass og bankkort leveres til politiet.

Oppbevares lenge

Hittegodslageret har ikke ubegrenset med plass. Lageret tømmes jevnlig.

– Hittegodset kan ligge her i et halvt års tid før vi rydder opp og gjør noe med det. Sånn sett kan folk som har glemt igjen ting henvende seg til oss både to og tre måneder etter.

Karlsen vil tro at folk glemmer hyppigere når de reiser om sommeren. Det meste som glemmes igjen er fra sikkerhetskontrollen, men en del ting er også funnet i flysetene.

Driftssjefen oppfordrer folk til å være konsentrert om sine eiendeler. Han har følgende råd:

– Mange blir stresset i sikkerhetskontrollen. Det er det ingen grunn til å bli. Det er bare å stresse ned, og ta det med ro.

BOKBYTTESTASJON: Særlig pocketbøker blir levert til bokbyttestasjonen innenfor sikekrhetskontrollen på flyplassen. Foto: Reidar Karlsen