SnapKollektivet setter Harstad på kartet

Snapkollektivet handler blant annet om psykisk helse, ensomhet, mobbing og PTSD. Temaene ønsker jentene i SnapKollektivet å ta opp med ungdommen – med Snapchat som kanal.

SNap: – Vi laget en felles snapchatkonto i håp om å inspirere til et mer åpent og tolerant samfunn. Et samfunn hvor det er greit å vise følelsene sine, sier Lisa Skaar Næss. 

nyheter

Tidligere i år gikk 11 jenter, alle sammen bloggere, sammen for å lage en felles snapchatkonto. Inspirert av NRK-serien «Jeg mot meg» og #bakfasaden, ønsker jentene å skape en åpen og ærlig dialog med de som følger dem.

En av deltakerne, Lisa Skaar Næss (25), flyttet nylig til Harstad for å jobbe hos Chili Harstad med community management, samt bistå bedrifter innen sosial medier. Dette betyr at det vil bli flere sendinger fra vår region utover høsten. Førstkommende onsdag, 10. august, vil Næss sende fra Harstad og temaet vil være: «Arbeid».

– Jeg har blant annet «snappet» om hvordan det er å flytte til helt ny plass hvor jeg ikke kjenner noen, og i den sammenheng har jeg også vist frem Harstad by, sier Næss.

Snapchatkontoen skifter mellom jentene fra dag til dag, hvor man får et personlig og nært innblikk i deres liv. Deres tanker, drømmer, oppturer, nedturer, utfordringer, hverdagslige sysler, men også hvordan det er å leve som ung voksen i 2016.

– Vi laget en felles snapchatkonto i håp om å inspirere til et mer åpent og tolerant samfunn. Et samfunn hvor det er greit å vise følelsene sine. Et samfunn hvor det er greit å være annerledes, være åpen om det som er vanskelig, og et samfunn hvor det å være seg selv skal være mer enn greit nok, sier Næss.

Allerede er det cirka 2000 som følger SnapKollektivet, og antallet vokser for hver dag.