Lørdag mellom klokka 13-14 ble det målt 24,3 grader ved målestasjonen på Harstad stadion. Ifølge statsmeteorolog Ola Mellem vil resten av dagen by på rolige vindforhold og lange perioder med sol.

- Det blir stort sett pent vær. I kystlige strøk kan det komme tåke, mens i indre deler av Troms kan det bli enkelte ettermiddagsbyger, sier Mellem.

Varm værtype

Fredag ble det målt 26,1 grader ved målestasjonen i Harstad som høyeste temperatur, mens det i Bardufoss var 30 grader på det meste. Mellem sier at søndag også vil bli en fin dag på værfronten for Harstad.

- Søndag blir det fortsatt rolige vindforhold langs kysten, men det vil komme en del skyer. Likevel vil det fortsatt bli lange perioder med sol. Temperaturen blir ikke like høy som tidligere, men en varm værtype, forsikrer Mellem.

Søndag er det ventet i underkant av 20 grader.

Mulig værskifte

Været på mandag ser ut til å bli omtrent slik som søndag. Temperaturen vil ligge mellom 15-20 grader.

- Det vil bli perioder med sol, men for det meste skyet med nordøstlig bris på kysten. Det kan bli pålandsvind som gir kjølig havluft inn mot kysten.

Mellem mener det kan bli et værskifte i midten av neste uke.

- Det blir antageligvis ikke like varmt som det har vært. Tirsdag og onsdag kan det komme nedbør, sier han.

- Midten av neste uke ser det ut til at det vil bli en kjøligere værtype. Når man går såpass langt frem i tid øker også usikkerheten rundt prognosene, sier Mellem.