– Det finnes mange flotte arrangement i lokalområdet, og nesten hver eneste bygd har sine egne små og store kulturdager. På Grytøya har man en enestående tradisjon for kulturell dugnadsinnsats, sier primus motor Arne Johan Norheim.

I år kan Juksastevnet, som går av stabelen i neste uke, stolt presentere kunstutstilling med Karl Erik Harr.

– Det er svært lenge siden Harstads egen Harr hadde salgsutstilling i vårt område. Bildene som er til salgs er litografier som dels er produsert nylig, men noe er også av eldre dato. Det passer jo som hand i hanske at Juksastevnet kan ha ei utstilling med utgangspunkt i kystkultur og det maritime miljø. Det sammenfaller jo veldig bra med hva juksastevne står for. Utstillinga går over tre dager, og er du raskt frampå kan du i år sikre deg en og annen godbit fra hans produksjon, sier utstillingsansvarlig Rolf Solsvik.

Bremnes åpner

Til å åpne utstillinga har arrangøren fått med seg Ola Bremnes som kjenner Harr godt gjennom mange år.

– Det er en ære å få være med å kaste glans over ei flott utstilling, og jeg gleder meg til å være sammen med Karl Erik Harr, sier Ola Bremnes.

Han vil under åpninga holde en minikonsert med spesielt utvalgte kunstneriske innslag.

«På Nord»

Det er i anledning Juksastevne produsert en helt egen forestilling basert på sanger med tekster av Karl Erik Harr som er tonesatt av Ola Bremnes. Harr skal selv stå for mellomstikkene og kanskje får vi høre han synge også. Prosjektet har fått tittelen «På Nord», og kunstnerne har selv beskrevet det som en imaginær hurtigrutereise i Nord Norge.

Konserten kommer til å bli spesiell, både i form og innhold, melder arrangøren.

– Sammen med seg har Harr/Bremnes fantastiske musikere på toppnivå ved pianist Kristin Skaare samt Harstads egen Knut Erik Sundquist. Vi kan love en helt unik konsertopplevelse, sier Arne Johan Norheim i stevneledelsen.

Båtplasser

Du kan komme til Grytøya både til lands og til vanns. Juksastevnet legger til rette for at du kan få båtplass i havna eller oppstillingsplass for bobil.

– Det som er spesielt i år er at ferga går ekstratur fra Grytøya på lørdagsnatta. Alle som ønsker gjenhør med 80-tallsbandet Return kan ta ferga til byen igjen etter konserten. I tillegg til Return, vil Magnus Wærness med band gjøre det verdt å ta turen, mener Norheim.

Det er 400 billetter til salgs, og det har gått veldig unna, opplyser arrangøren.

Juksastevnet har i år inngått et samarbeid med MS Strønstad som kjører turer frem og tilbake i helga.

SAMMEN: – Det er en ære å få være med å kaste glans over ei flott utstilling, og jeg gleder meg til å være sammen med Karl Erik Harr, sier Ola Bremnes (til høyre). Foto: Knut Godø