5.780 søkere med ungdomsrett har nå fått tilbud om plass i videregående skole i Troms fra høsten. Det er 79 færre enn på samme tidspunkt i fjor.

– Antall søkere med ungdomsrett er omtrent det samme som i fjor, men noen av søkerne med ungdomsrett må vente litt, slik at vi får gjort siste tilpasning, sier fylkesråd for utdanning, Roar Sollied (V) i en pressemelding.

Inntaket til videregående skole sendes nå ut til søkerne, og er det første av to inntak. De som ikke svarer eller takker nei til det tilbudet de får, frigjør plasser som gir grunnlaget for 2. inntak den 29. juli.

- Nå er det viktig at søkerne selv går inn på nettet, på sin side på VIGO, for å bekrefte om de tar tildelt plass, sier fylkesråden.

Generelt er det trangt om plassen i Tromsø og Harstad, og alle søkere med ungdomsrett har altså ikke fått tilbud i denne første inntaksrunden. Fylkesråden understreker derfor viktigheten av at søkere også bekrefter negativt med et nei hvis de ikke vil bruke tilbudt skoleplass.

- Eventuelle justeringer i tilbudet blir det tatt stilling til i forbindelse med 2.-inntaket. Da må vi kanskje legge på og kutte tilbud alt etter responsen på førstetilbudet gitt til søkerne, slik at søkerne får ett av sine prioriterte ønsker oppfylt, sier fylkesråd Sollied.

De søkerne som blir behandlet etter de nye retningslinjene for fullføringsrett som ble vedtatt i fylkestinget i juni vil få svar på sin søknad i 2. inntaket den 29. juli.