Programmet har fått navnet Arktisk Akselerator – som er spesielt rettet mot unge gründere med forretningsideer innenfor fornybar energi, energieffektivisering og bærekraftig utnytting av naturressurser, står det i en pressemelding fra Kupa.

Marius Stamnes og Christine Strøm Bendiksen skal sammen med Oddmund Åsen fra Tromsø-kontoret utgjøre prosjektteamet. Administrerende direktør Trond Slettbakk har forhandlet fram avtalen.

Arktisk Akselerator vil bli gjennomført som en prøveordning i 2016-2017 og skal bidra til at flere gründere med gode forretningsideer innenfor områder som er viktig for arktisk miljø og klima, lykkes i å vokse og skalere sine virksomheter. Dette er forutsetningen for levedyktige bedrifter og spennende arbeidsplasser.

Maks 30 år

Gründere fra hele Nord-Norge som er 30 år eller yngre inviteres til å presentere sine forretningsideer for et panel i oktober 2016. I forkant av panelpresentasjonen mottar deltakerne råd og vegledning i tidlig fase forretningsutvikling.

Gründerne med de 5 beste forretningsideene tilbys et intensivt rådgivingsprogram skreddersydd til den enkeltes behov og som gjennomføres med bistand fra en mentor som har spisskompetanse på de relevante bransjene. Utviklingsprogrammet gjennomføres i perioden november 2016-mai 2017.

Omfattende

Programmet avsluttes med at de fem gründerne presenteres seg for et panel av investorer, og de mest lovende forretningskonseptet kåres og vinneren blir premiert.

Til å gjennomføre Arktisk Akselerator skal KUPA bruke eget rådgiverteam og rådgivere fra Kunnskapsparken Bodø og Norinnova TTO i Tromsø.

– Dette samarbeidet sikrer at vi får til en omfattende rekrutteringsprosess som når de største byene og miljøene rundt landsdelens to universitet. For KUPA er samarbeidet med Lundin Foundation en viktig milepæl og jeg er glad for å kunne trekke med våre partnere i Bodø og Tromsø i gjennomføringen av oppdraget, sier adm. direktør i KUPA Trond Slettbakk.