Med sekkeløp, hoppeslott, god mat og mange venner er id et av årets høydepunkt for Hussein.

– Jeg synes feiringa er helt fantastisk. Maten smaker godt, men jeg synes det er bedre å spise godteri. Det har jeg fått i dag, forteller han.

Hussein syntes at det å delta på sekkeløp var det morsomste med dagen.

– Jeg vant da jeg konkurrerte mot en kompis av meg, men han falt under løpet, sier han.

– Vi har mye fokus på barn under årets id-feiring, forteller arrangør og leder i Nor Kultursenter, Diriye Abdi Gedu.

Flere nasjoner

Muslimer fra mer enn 30 nasjoner feiret i Hålogalandshallen at 30 dager med fasting var over. I Harstadhallen ble det servert mat.

– Det blir servert retter som er typiske i Syria, Etiopia, Eritrea, Burma og mange andre land. De som lager maten tilbereder mat som er typisk i sitt land, og derfor får vi smake mat fra mange nasjoner. Det synes jeg er spennende. Alle gleder seg til å spise, spesielt på grunn av at vi har festet over en lengre periode, sier Adam Ahmed Osman.

Osman synes det beste med id-feiringa er å møte kjentfolk.

– I dag er det ikke bare muslimer fra Harstad her. Personer fra Lødingen, Evenskjer, Ibestad og omegn tar også turen hit. Jeg møter for eksempel folk fra Ibestad som jeg ikke har sett på ett år. Det er utrolig koselig å møte de igjen, forteller han.

Flyttet

Årets feiring er første gang id-feiringa i Harstad blir feiret i Hålogalandshallen. Fjorårets feiring fant sted i Stangneshallen.

– Det er mye bedre plass her, og det er viktig når det er mer enn 500 personer som har vært med på id-feiringa, sier Diriye Abdi Gedu.

Arrangøren innrømmer at det er mye arbeid bak feiringa.

– Det er forventninger til oss. Heldigvis har vi mange som har gjort en god jobb med å hjelpe til med å arrangere dette. Feiringa har gått veldig bra, og folk er fornøyde, sier Gedu.

– Å dra sammen med familien er koselig. Barna koser seg, og så er selvfølgelig serveringen av middagen god. Arrangørene har gjort en god jobb i år, sier Yousaf Naveed, som kom sammen med kona Rabia Naveed og ungene Ayesha og Khadija.