Heli-Team, i et «joint venture-samarbeid» med Heliscan og Nord Helikopter, inngikk 1. juli en avtale om leveranser til den nye 420 kV kraftlinjen mellom Namsos og Surna. Dette oppdraget har en varighet på fire år, med oppstart i år, skriver selskapet i en pressemelding.

Heli-Team har årelang erfaring med tilsvarende oppdrag, og i et samarbeid med Heliscan inngikk selskapet i 2014 en avtale for helikoptertjenester under utbyggingen av en 420 kV kraftlinje mellom Ofoten og Balsfjord. Arbeidet på linjen mellom Ofoten og Balsfjord er ventet å vare frem til 2017, står det i pressemeldingen.

Bente Slåtto Steien, daglig leder i Heli-Team, forteller at selskapet er godt rustet for å håndtere begge oppdragene, og samtidig ivareta de øvrige kundene på en like god måte som de forventer og er vant til.

- Å samarbeide med andre helikopterselskap på de største oppdragene gir oss et konkurransefortrinn som har vist seg å være en suksessoppskrift. I oppdraget mellom Namsos og Surna fremstår vi samlet med over 70 ansatte og en helikopterflåte på 22 maskiner. Med dette blir vi den største innlandsoperatøren i Norge, forklarer Bente Slåtto Steien.

MONTERER MAST: Montering av mast til 420 kV linje. Foto: Andrea Maria Piani, Heli-Team