Da var det ganske grov sjø ved Liland brygge, forteller leder for Liland båtforening Per Eilertsen.

- Det var ikke all verden av sjø, men vi ble veldig fornøyd da vi så forskjellen på bølgene innenfor- og utenfor moloen. Det var som natt og dag, så denne investeringen blir en suksess, sier han.

Strøm og vann

Ved båthavna til Liland Båtforening er det 52 båtplasser. I tillegg til moloen har også foreninga investert i et nytt el-anlegg. Samtlige båtplasser og gjesteplasser får innlagt både vann og strøm.

Antallet gjesteplasser utvides betydelig. Moloen gir til sammen 180 meter kailengde. Dette vil komme godt med allerede under årets bryggedager på Liland brygge.

Båthavna blir ferdigstilt allerede i denne uke, forteller Eilertsen.

- Da skal vi ha flyttet alle båtplassene innenfor moloen, sier han.

Bygda stiller opp

Eilertsen berømmer først og fremst medlemmene for innsatsen med det nye havneanlegget.

- Medlemmene har stilt opp til dugnad helt siden vi begynte jobben med moloen i april. Hver uke har det stilt opp mellom ti - og 20 medlemmer til dugnad, sier han.

Men uten hjelp fra næringslivet i bygda hadde det blitt en langt lengre vei å gå or moloprosjektet.

- Da 28 betinglodd til bølgedemperne kom med båt til kaia i Bogen, fikk vi hjelp av en truck fra Jernstøperiet Nord. Uten denne hjelpen hadde vå vært sjanseløs på å få loddene i land. I tillegg til dette har vi fått meget gunstig finansiering av Ofoten sparebank. De gir også 30 000 kroner i årlig tilskudd til gjestehavna. Kommunen har også gitt oss kommunal garanti for lånet som vi tok opp, sier Eilertsen.