- Vest ikkje England slår Slovakia i kveld skal æ gå tell Lødingen!

Ordnene ble skrevet på Facebook i ren frustrasjon etter at han fikk en kommentar som mer enn antydet at mandagens EM-kamp neppe ville gå Englands vei. 90 minutter senere måtte Geir Berg svelge det store nederlaget: England vant ikke kampen - og han vant heller ikke veddemålet. Dermed måtte Berg gjøre seg klar for en spasertur på 71 kilometer.

Og setningen han rablet ned på Facebook denne kvelden, var heller ikke bare tomme ord i luften. Berg liker å holde det han lover, og fredag morgen startet han fra Åsby med kurs mot Lødingen. I løpet av timene langs veien har han kommet frem til at noe godt skal komme ut av veddemålet han selv tapte. Egen innsamlingsside er opprettet, og nå oppfordrer han folk til å donere penger til barnekreftsaken for hvert skritt han tar.

- Dette startet med et helt uskyldig lite veddemål, og endte opp med en relativt lang spasertur. Men jeg tar det som en mann. Turen er sikkert godt for meg og helsa mi. Tanken er å gjøre turen om til en god sak for andre, og da med en kronerulling til barnekreftforeningen. Hva om vi sammen kan samle inn 0,1 øre for hvert skritt på turen, hadde ikke det vært fantastisk? skriver Berg på sin Facebook-side.

Samler inn penger

Målet er å samle inn over 10.000 kroner til barnekreftsaken. Til ht.no sier Berg at tanken om en slik kronerulling surret i hodet før han bega seg ut på turen.

- Det er flott hvis folk vil gi noen kroner til denne saken, sier han, og forteller at det allerede har rydd inn penger.

I 17.30-tiden sto det allerede 1.850 kroner på kontoen.

- Kreftforeningen har fått inn flere bidrag. Det sprer seg fort på Facebook, sier Berg.

Har du sett denne videoen? Geir går fra Harstad til Lødingen, men glemte én viktig ting

Bra form

Ved midnatt, etter at Berg har lagt bak seg omlag 100.000 skritt, forventer han å ankomme Lødingen. Fredag i 17-tiden befant han seg et sted mellom Sandtorg og Kongsvik.

- Formen er høvelig bra. Jeg har tatt noen pauser, og stoppet på Sandtorg der jeg spiste middag i fjæra sammen med en hel skoleklasse. Det er bare velstand, sier Berg.

Geir Berg startet fredag morgen på turen fra Harstad til Lødingen. Foto: Ivar L. Paulsen