Det mener skånlandordfører Helene Berg Nilsen.

Hun mener det meste ligger til rette for at Skånland og Tjeldsund inngår ekteskap.

- Vi har ikke noen egen utredning for denne løsningen, men det hadde heller ikke Evenes og Narvik. Det store mindretallet i Evenes sa ja til å slå seg sammen med Narvik, til tross for at utredningen var for Ofoten-alternativet. Etter at Ballangen og Tysfjord sa nei, falt dette alternativet, akkurat slik som ETS alternativet falt da Evenes sa nei, sier Nilsen.

Alt ligger til rette

Hun mener derfor det ikke er noe som hindrer de to kommunene fra å slå seg sammen.

- Det meste ligger til rette for at å slå Skånland sammen med Tjeldsund, blir en solid løsning. Vi trenger ikke at med investeringene til en ny skole i Evenes i avtalen. Dette vil gi den nye kommunen ytterligere styrke, sier Nilsen.

Hun er klar over at Hinnøysiden av Tjeldsund neppe vil gå med på en slik løsning, og der vil de helt sikkert søke seg til Harstad.

- Dette blir kanskje det mest naturlige for dem, men om hele Tjeldsund skulle gå inn for Harstad, vil det være unaturlig for fastlands- og tjeldøysiden å kjøre gjennom Skånland for å komme seg til kommunesenteret, sier Nilsen.

Fortsatt ETS-samarbeid

Skånlandordføreren mener også at et ekteskap mellom de to kommunene vil bety at det blir lettere å videreføre ETS-samarbeidet som er der i dag.

- Vi må nok ta en gjennomgang på mange avtaler som er inngått, men det regner jeg med vil gå greit. Jeg kan ikke se noe til hinder for å videreføre det aller meste av ETS-samarbeidet med en slik løsning, sier Nilsen.

Hun registrerer også at kommunekampen har skapt sår som må leges kommune i mellom.

- Det er sagt ting som helst burde vært usagt, men slik er ikke situasjonen. Vi må nå samle oss og akseptere situasjonen og jobbe oss igjennom dette. Om vi ønsker å samarbeide, så vil det la seg gjøre. Alt er mulig. Det er nå opp til oss om vi virkelig vil lykkes eller ikke, sier Nilsen.

Førstkommende fredag ,24.juni, skal kommunestyret bestemme sin framtidige kommunetilknytning.