Tirsdag kunne UiT Harstad-ansatte presentere en helt ny lærebok.

Det var i 2014 at duoen, Trude Høgvold Olsen og Elsa Solstad, startet på oppgaven med å sy sammen boka «Å studere økonomi og administrasjon».

- Det finnes svært mange områder innen studiet økonomi og administrasjon, sier Solstad.

- Boka er et kunnskapspuslespill som ser hele faget i sammeheng. Det er en veieviser for studentene og den gir de forskjellige veilederne ved UiT Harstad et godt innblikk i helheten, sier Solstad.

Hun og kollega Trude Høgvold Olsen har hatt med seg en rekke av medarbeiderne ved seksjonen for økonomi og administrasjon som medforfattere.

- Det er 27 personer som har bidradd med artikler i boken som denne uke blir gitt ut på forlaget Cappelen Damm Akademisk, forteller Høgvold Olsen.

Begge har selv bidradd med i flere kapitler i boka. I tillegg har de vært redaktører for læreboken.

- Vi har hatt god drahjelp i innspurten av Thor Paulsson, Erlend Gulbrandsen og Nils Gundersen i forlaget, forteller Olsen.

- De er første gang at vi er redaktør for en slik bokutgivelse her ved UiT Harstad, sier Solstad.

- Det er også en rekke ansatte som er med på å få publisert en artikkel i en fagbok her på huset. Der bra og det er viktig, sier Solstad.

Totalt er det 27 forskjellige bidragsytere ved UiT Harstad som nå er med på en lærebok om hvordan en skal få mest ut av studiet økonomi og administrasjon.

Boka vil være anbefalt pensum for de som starter opp med et 3-årig bacehelorstudie i økonomi og administrasjon ved campusene til UiT .

I boken finner en 23 forskjellige kapitler. De er skrevet av;

1) Trude Høgvold Olsen og Elsa Solstad, 2) Odd Birger Hansen, 3) Harald Bergland, 4) Grete Hagebakken, 5) Baard H. Borge, 6) Anita Mikalsen, 7) Trond Hammervoll, 8) Ørjan Kristensen og Arild Wikan, 9) Thomas Gressnes og May Kristin Vespestad, 10) Viggo Andreassen, 11) Nils Magne Larsen, 12) Ole T. Andreassen/Trude Høgvold Olsen/Elsa Solstad, 13) Roger Trøite, 14) Erik Vea, 15) Terje Vassdal, 16) Trond Bottolfsen, 17) Svein Tvedt Johansen, 18) Harald Torsteinsen, 19) Hilde Nordahl Pedersen, 20) Heidi Angell Strøm, 21) Kjersti Karijord Smørvik, 22) Marit Lindstad, Trude Høgvold Olsen, Elsa Solstad, 23) Ole T. Andreassen.

Dette er året andre bokpublikasjon ved UiT. Tidligere i år ga duoen, Ørjan Kristensen og Arild Wikan, ut en lærebok innen statistikk.

BIDRAG: UiTs Baard H. Borge er en av mange lokale bidragsytere ved UiT Harstad til læreboka «Å studere økonomi og administrasjon». Foto: Tore Skadal