- Mange unge føler at de ikke strekker til

Åsa Karlsen og Lise Voktor mener unge må oppleve mestringsfølelse fra tidlig alder for å takle det massive presset.

Undervisning: Åsa Karlsen (til venstre) og Lise Voktor er helsesøstre ved Heggen videregående skole og Stangnes videregående skole. I fjor gikk de i gang med et nytt undervisningsopplegg på skolene som handler om å styrke ungdommes psykiske helse.   Foto: Åse Hjelvik

nyheter

Fredag skrev Harstad Tidende om elever ved Heggen videregående skole som mener ungdom kjenner på et stort press på flere områder. Å mestre en idrett eller vise til toppkarakterer i alle fag er nemlig ikke lenger godt nok. Dagens ungdom skal også helst lykkes i det sosiale liv, ha en jobb å gå til ved siden av skolen og utsettes daglig for et kroppspress som oppmuntrer til plastiske operasjoner og inngrep. Jaget etter det ”perfekte” har for mange gått på helsa løs, og fjorårets ungdataundersøkelsen fra Harstad viser at jenter sliter mest når det gjelder kropp og eget utseende.

Åsa Karlsen og Lise Voktor kaller det massive presset for et samfunnsproblem. De er helsesøstre ved Heggen og Stangnes videregående skole, og mener presset først og fremst forårsakes av at unge føler at de skal være tilgjengelig i den digitale verden til enhver tid.