1.300 utøvere spilte håndballkamper fra fredag kveld til søndag ettermiddag. (se side 20 og 21). Lørdag var det 2.200 tilhørere i forbindelse med konserten Landsås På Scenen (se side 32 og 33). Midt i koket var turneringsleder Ronny Sørensen og kona Torild Merete Andersen, som er arrangementsansvarlig.

De uttrykker ambisjoner for det største arrangementet byen har for barn og unge.

Flere spillflater

– Vi kan ikke ta imot flere lag slik turneringen avvikles per i dag, men vi har tanker om å utvikle den, samt gjøre den større, sier Ronny Sørensen.

Alle fire håndballhaller i Harstad er i bruk. Skal cupen ekspandere sportslig, må fotball- og flerbrukshaller tas i bruk. Potensialet er til stede. Cupen var fulltegnet flere uker før påmeldingsfristen.

– Vi kan bli større ved å få tak i spillflater utenom håndballhallene - for eksempel i Hålogalandshallen, sier Sørensen.

– Er klubben stor nok til å håndtere flere lag og arenaer?

– På sikt, ja. Det er også mulig å inngå samarbeid med andre klubber om cupen. Vi har allerede en gode tone på andre plan. Klubbene har en felles forståelse for at det er idretten som kommer først, sier Sørensen.

Kallestipendet

Ekteparet Sørensen ble overrasket med ildsjelpris lørdag kveld. De mottok Kallestipendet, som sin tid ble opprettet for å hedre æresmedlemmet Karl ”Kalle” Eilertsen. Han var med å stifte Landsås i 1945, og jobbet dugnad for klubben helt til det siste før han gikk bort 86 år gammel i 2009.

Illustrerende nok var ikke Ronny Sørensen til stede da stipendvinneren ble ropt opp.

– Jeg satt på klubbkontoret i Landsåshallen og planla neste turneringsdag. Noen prøvde å lokke meg ut på konserten, men jeg prioriterte å gjøre jobben ferdig. Derfor måtte Torhild på scenen alene for å ta imot prisen og æra - det fortjente hun. Ikke bare gjør hun en utrolig innsats for Landsås - hun aksepterer også at jeg gjør masse dugnad, sier Sørensen.

Få fridager

Han har vært turneringsleder i de tre årene etter at cupen ble revitalisert. I løpet av disse årene er deltakerantallet fordoblet. Nylig gikk han av som styreleder etter tre år i vervet, men bare for å overta som økonomiansvarlig. I tillegg trener han 14-årslaget for gutter.

Torhild Merete Andersen har vært arrangementsansvarlig de siste fem årene. Barna Ida, Johannes og Sondre, som spiller på henholdsvis J16, G14 og G10, skal følges opp.

– Det var veldig koselig at vi får stipendet sammen. Den var vi ikke forberedt på. Jeg solgte sukkerspinn da jeg hørte at vi ble ropt opp, sier hun.

– Hvor mye tid bruker dere på HK Landsås?

– Stort sett hver dag og hver helg. Det er ikke mange helger i løpet av året at vi har håndballfri.

– Blir dere aldri lei?

– Vet ikke. Vi får vente å se om det skjer. Foreløpig er det bare artig, og da skal vi fortsatt holde på. Vi er kjempestolte over klubben, medlemmer og foreldre, som gjør dette mulig, sier ekteparet Sørensen.

KALLESTIPEND: Torhild Merete Andersen tok imot Kallestipendet på vegne av seg selv og ektemannen. Foto: Oivind Arvola