Med 121 påmeldte lag, og omtrent 1.300 spillere er det ikke rart at det er mange som gleder seg til Landsås Cup går av stabelen i juni hvert år. Noen som imildertid har sett ekstra frem til helgas begivenhet er 10 år gamle Ida Hodel Gudmundsen.

- Landsås Cup er høydepunktet gjennom hele håndballåret. Noe av det beste med håndball er å få delta på slike store turneringer, sier Gudmundsen.

Internasjonal

Sammen med 11-årslaget til Landsås er det tredje året på rad Gudmundsen deltar i turneringen, som i år har rukket å bli internasjonal.

- Det er veldig gøy å se at turneringen blir større og større for hvert år. I år spiller vi jo for eksempel mot Kiruna, det har vi aldri gjort før. Selv om det kan være vanskelig å spille mot nye motstandere, så er det veldig gøy at noen faktisk reiser så langt for å spille i turneringen, sier Gudmundsen.

10 åringen er heller ikke treg med å påpeke at Landsås tross alt er den beste klubben.

- Jeg er utrolig glad for at jeg spiller håndball i Landsås. Det at vi har så godt samhold og lagspill på laget mitt gjør det ekstra gøy å spille. Dessuten kan man aldri vinne en kamp alene, og det å være en del av et lag gjør det ekstra deilig å vinne kamper, sier landsåsspilleren.

Landslagsspiller

At det langsiktige målet likevel er å strekke seg lengre enn barneidretten legger Gudmundsen heller ikke skjul på.

- Mitt aller største forbilde er Nora Mørk, og en dag skal jeg bli akkurat like god som henne. Jeg håper å, en dag, spille på landslaget. For å klare det må jeg trene hardt og plukke opp ting fra de profesjonelle håndballspillerne, sier 10-åringen.

Helhetsinntrykk

Med tilreisende lag fra Stavanger i sør til Nordreisa og Kiruna i nord er det ingen tvil om at Landsås Cup er i stadig vekst. Turneringsleder Ronny Sørensen mener det er helhetsinntrykket som gjør at både voksne og barn ønsker å komme igjen.

- Lagene kommer først og fremst for å spille håndball, men også på grunn av det lille ekstra som Landsås Cup tilbyr. Ikke bare har vi Landsås Cup ”på scenen” som skaper oppmerksomhet, vi har også et godt tilbud når det kommer til lunsj og middag. Det er helt klart at disse faktorene spiller inn på hverandre, og skaper det gode helhetsinntrykket som folk ønsker, sier Sørensen, og legger til:

- God service er dessuten viktig, og den er det dugnadsarbeiderne som yter. Å gjennomføre en slik turnering ville aldri vært mulig om det ikke var for at folk i klubben er flink til å stille opp.