Før klokken 10 hadde Comfort i Harstadbotn registrert 20 telefonhenvendelser fra folk som vil ha rørlegger til å sjekke varmtvannsberederen sin. I går kom nyheten om at det var en modell fra Oso som sto bak brannen der en kvinne døde i Øvre Holtet natt til 31. mars i år.

- Vi kan dessverre ikke komme hjem til folk som vil ha besøk av rørlegger. Det har vi ikke kapasitet til. Dette må folk selv finne ut av og rapportere inn til Oso, forteller Comfort til Harstad Tidende.

Overoppheting har skapt ni branner til nå og det er registrert 29 varmganger i tilkoblingen på modellene Super SC, Super SX, Super S og Super SE som var produserte i perioden 2009 til 2011.

På Oso sin nettside skriver de følgende:

- Alle som har slike beredere kan kontakte OSO Hotwater AS og vil da få tilsendt en ny elektrisk tilkobling. Utskifting av den aktuelle komponenten kan utføres av huseier. Det er utarbeidet en detaljert montasjeanvisning og en instruksjonsfilm som viser hvordan dette skal gjøres. Denne løsningen er akseptert at Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). De som ikke føler seg komfortable med å gjøre denne utbyttingen selv, kan gi beskjed om dette til OSO Hotwater AS som da vil sende ut kvalifisert personell til å utføre jobben.