Festrockerne kommer

De ble en gang kalt det nye Beatles. Men Slade er kanskje mest kjent som solid festrockband med en rekke hitlåter på 1970-tallet. Nå skal det 50 år gamle bandet spille lørdagen i Bakgården.

Slade: Bandet fra Wolverhampton i England har godt det gående siden 1966, og ble en periode betegnet som det nye Beatles. De mest kjente sangene til Slade er Merry Xmas Everybody (1973), My Oh My (1983) og Far Far Away (1974). Bandet består i dag av originalmedlemmene Dave Hill (gitar, koring og perkusjon og Don Powell (trommer). Nyere medlemmer er John Berry på bass og vokalist Mal McNulty. 

nyheter

Slade er blitt gode norgesvenner og et av de mest populære festrockebandene på både større og mindre festivaler rundt om. Nå er glamrock-bandet hentet inn til Bakgården for å avslutte lørdagskvelden. De skal på scenen samme dag som Ratapakk, Lars Vaular og ZOO.

Gamle klassikere

Dermed blir det gjenhør med gamle favoritter som «Mama Weer All Crazee Now», «Cum On Feel The Noize», «Merry Xmas Everybody» - og ikke minst 80-talls-slagerne “My Oh My” og “Run Run Away”.

Pause

Bandet ble startet for nøyaktig 50 år siden, og har vært gjennom oppturer og nedturer.

I 1987 tok Slade en pause fra musikken etter å ha oppnådd stjernestatus på 70-tallet. De hadde vært gjennom en periode med dårlige salgstall og vokalisten valgte å gi seg. Men i 1991 var dagens besetning på plass, bandet gjorde et comeback og har turnert uten stopp siden da.

Vokalist ga seg

Da den karismatiske frontfiguren Noddy Holder ga seg, ble Mal McNulty hentet inn på vokal. Han var en periode vokalist i bandet Sweet.

Fortsatt er to av medlemmene fra originalbesetningen med.

Norgesvenner

Bandet spilte på Finnsnes i oktober i fjor, og gjorde etter sigende en solid jobb.

– Slade har gitt ut over 30 album i løpet av sin karriere og er fremdeles å se på store festivaler i hele Europa. Det er for eksempel bare noen år siden de spilte på Sweden Rock Festival, og tidligere i år solgte de ut Sentrum Scene i Oslo, der de høstet strålende tilbakemeldinger fra publikum, sier produsent Børge Hoseth.

Festivalsjef Jan Santocono er fornøyd med bookingen.

– Jeg kjenner at jeg får gåsehud bare jeg tenker på hvor magisk og elektrisk stemningen kommer til å bli, sier en fornøyd festivalgeneral Jan Santocono.

Utfordringer

Han legger ikke skjul på at det også for BAKgården har vært utfordrende å booke artistene til årets festival.

– Når en festival som Norwegian Wood i Oslo kutter ut en dag fordi de ikke greier å booke bra nok band, sier det litt om utfordringene våre. Derfor er vi ekstra stolte av årets program, og ikke minst at vi nå kan presentere selveste Slade i Harstad, sier han.

Komplett program

Slade er årets siste booking.

Torsdag 18. august kommer DumDum Boys, Madcon og Inge Bremnes.

Fredag er det Nico&Vinz, Admiral P., Oslo Ess og Triosphere som står på scenen, mens Slade, Lars Vaular, Zoo og det lokale bandet Ratapakk sørger for den musikalske underholdninga lørdag.

– I tillegg har vi jo for første gang en stor familiekonsert i BAKgården lørdag formiddag. Med Thea i spissen kommer sommerturneen til MGP Jr. til Harstad, og vi skal sørge for at også dette blir en opplevelse for små og store festivalgjengere, sier Jan Santocono.