Fortjenstmedalje til Odd Christian "Tætt" Bendiksen

FOTBALL: Harstad Idrettslag (HIL) hadde sin store periode i 1950-årene og tok sju nord-norske meisterskap, det siste i 1968. Her ser vi 1955-laget som var regnet som det beste. Bak fra venstre Jarle Mathisen, Ole Chr. Tætt Bendiksen, Alf Røkenes, Karl Nytræ, Einar Munkvold og Leif Bruun. Foran fra venstre Ivar Bendiksen, Hans Mikkelsen, Knut Børre Kristoffersen, Edin Igeland og Rolf Simonsen.  Foto: Harstad Tidende

nyheter

Ordensrådet for Harstad bys fortjenstmedalje har vedtatt å støtte søknaden fra Trygve Bornø og Helge Eriksen om å gi Odd Christian Bendiksen Harstad bys fortjenstmedalje.

Formannskapet fattet det endelige vedtak - også det enstemmig - i sitt møte 12. april. Den offisielle tildeling vil finne sted i samråd med mottakeren og hans familie.

I HILs gullalder fra 1952 til 1965 ble «Tætt» en markert frontfigur for laget.  Han var i mange år kaptein på laget som dominerte i nordnorsk fotball på den tida.

«Tætt» sin merittliste er lang. Som kaptein førte han laget til

  • ni cupfinaler i årene mellom 1953 og 1962 og laget vant seks av disse
  • seriemesterskap fem ganger i distrikt 10 (høyeste nivå i nord) mellom 1955 og 1963
  • deltok på ti landsdelskamper
  • første spiller fra Nord-Norge på landslagssamling, i Danmark 1959.

«Tætt»s fotballkunnskap og kapasitet var grunnlaget for at han alt i 1955 ble en del av trenerteamet i HIL. Samtidig var han også aktiv som trener for aldersbestemte klasser, gjennomførte prøver som førte til Norges Fotballforbunds ferdighetsmerke for mange unge. Dette ble lagt merke til i fotballmiljøet, og hadde positiv innvirkning i det lokale miljøet rundt klubben.

I 1965 måtte «Tætt» legge fotballskoene på hylla, en skade satte stopper for videre karriere.